24.1 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalBiden, vizite în Coreea de Sud și Japonia

Biden, vizite în Coreea de Sud și Japonia

Preşedintele SUA, Joe Biden, va vizita Coreea de Sud şi Japonia în perioada 20-24 mai, a anunţat Casa Albă, într-un context de tensiuni cu China şi Coreea de Nord.

Călătoria va avea ca scop “aprofundarea legăturilor dintre guvernele noastre, economiile noastre şi popoarele noastre” şi “va face să progreseze angajamentul ferm” al Statelor Unite în favoarea unei regiuni Asia-Pacific “libere şi deschise”, potrivit unui comunicat.

Joe Biden se va întâlni cu noul preşedinte sud-coreean, Yoon Suk-yeol, care îşi începe mandatul la 10 mai, şi cu premierul japonez Fumio Kishida.

La Tokyo, el va avea o reuniune cu liderii ţărilor membre ale Quad, alianţa Statelor Unite cu Australia, India şi Japonia. Iniţiată în 2007, această alianţă informală a fost relansată în 2017 pentru a contracara influenţa chineză.

Administraţia Biden consideră regiunea Asia-Pacific drept centrul politicii sale externe şi de apărare pentru a contracara expansiunea Chinei pe care o acuză în special că doreşte să controleze rutele comerciale internaţionale.

Primele două mari economii ale lumii se înfruntă din cauza comerţului, drepturilor omului şi a ceea ce liderul de la Casa Albă numeşte mai larg lupta dintre autocraţii şi democraţii, precizează Agerpres.

Citește și:

SUA ar ține deschise discuțiile cu Coreea de Nord privind arsenalul nuclear

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Inflaţia anuală din zona euro a coborât în septembrie la 4,3%, la cel mai scăzut nivel atins din octombrie 2021

Indicatorul referitor la inflaţie a scăzut de la nivelul de 5,2%  atins în august, în timp ce inflaţia de la lună la lună...

Liberalul Dan Vâlceanu a semnat sesizarea privind majorarea taxelor a USR către Curtea Constituțională

Fostul ministru liberal al Finanțelor, acum deputat, Dan Vîlceanu a afirmat, ieri, că a semnat sesizarea la Curtea Constituţională privind pachetul de legi pe...

Mirodeniile care sunt adevărate minuni pentru sănătate

 Turmericul (Curcuma): Curcumina, compusul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. A fost studiată pentru potențialul său de a combate cancerul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies