13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalSUA ar ține deschise discuțiile cu Coreea de Nord privind arsenalul nuclear

SUA ar ține deschise discuțiile cu Coreea de Nord privind arsenalul nuclear

Statele Unite(SUA) au afirmat marţi că sunt în continuare deschise discuţiilor cu Coreea de Nord, în pofida noilor “provocări”, după ce Kim Jong Un şi-a anunţat intenţia de a “întări şi dezvolta” arsenalul nuclear al ţării sale, notează AFP.

“Rămânem deschişi diplomaţiei şi dialogului cu Coreea de Nord” pentru a pune capăt programului său nuclear, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

SUA vrea să controleze ce face Coreea de Nord privind arsenalul nuclear, după două lansări de rachete balistice

Potrivit acestuia, Statele Unite au, însă, “obligaţia de a răspunde provocărilor recente” nord-coreene, şi în special la cele două lansări recente de rachete balistice, potrivit agerpres.ro.

Anunţul lui Kim Jong-Un privind dorinţa sa de a “întări şi dezvolta” armamentul nuclear nord-coreean vine să confirme că “Coreea de Nord reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi a protocolului de neproliferare” a armelor nucleare, a mai spus Ned Price.

Coreea de Nord a testat o rachetă în Oceanul Pacific la începutul anului 2022

Coreea de Nord a lansat o rachetă spre Oceanul Pacific, anunță agențiile de presă occidentale. Sunt citate, în acest sens, surse din cele două state coreene. Conducerea armatei nord – coreene a anunțat că proiectilul a fost lansat luni, 10 ianuarie, la ora 22:27 GMT.

Specialiștii din Coreea de Sud susțin că ar fi vorba de o rachetă balistică. Garda de Coastă a Japoniei a observat, la rândul ei, proiectilul.

Statul nord-coreean mai lansase o rachetă acum șase zile. Coreea de Nord este una dintre țările care ar deține arme nucleare. Regimul de la Phenian produce îngrijorări, din acest motiv, statelor occidentale.

Acum o lună apăruseră informații că între Coreea de Nord și Coreea de Sud s-ar putea semna, în sfârșit, un tratat de pace. Teoretic, aceste două țări au rămas în război încă din anul 1950.

Una dintre problemele reclamate de regimul comunist de la Phenian este prezența trupelor americane în Coreea de Sud. Coreea de Sud este susținută de Statele Unite, iar Coreea de Nord este susținută de China.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Irina Begu, în „sferturile” turneului ITF de la Wiesbaden

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Wiesbaden, după ce a învins-o în trei seturi pe elveţianca Simona...

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă