19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeInternaționalBelgia: Un bosniac cu legături cu atentatele de la Paris din 2015,...

Belgia: Un bosniac cu legături cu atentatele de la Paris din 2015, predat de Germania

“El a fost predat (…) în cursul dimineţii autorităţilor belgiene”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP, adăugând că acest bărbat în vârstă de 39 de ani reţinut în iunie este suspectat că le-a furnizat arme atacatorilor de la sala de concerte Bataclan de pe 13 noiembrie 2015.

Suspectul era vizat de un mandat de arestare al autorităţilor belgiene “pentru susţinere prezumată a unei organizaţii teroriste în legătură cu atacurile teroriste care au vizat în special sala de concerte Bataclan” de la Paris, potrivit autorităţilor germane.

Individul de 39 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost plasat în detenţie în vederea predării către Belgia după arestarea sa în noaptea de 19 spre 20 iunie.

Poliţiştii i-au dat de urmă după arestarea, în februarie, la Dresda, a altor doi cetăţeni bosniaci într-un caz de trafic de grenade.

Pe 13 noiembrie 2015, trei comandouri formate din nouă jihadişti ai grupării Stat Islamic (SI) au ucis 130 de persoane şi au rănit alte peste 350. Atacurile au fost comise în sala de concerte pariziană Bataclan (90 de morţi), pe terasele mai multor baruri şi în restaurante (39 de morţi) şi în apropiere de Stade de France (un mort).

Ancheta a scos la iveală o celulă jihadistă cu ramificaţii în întreaga Europă, în principal în Belgia. Aceasta a mai lovit şi pe aeroportul din Bruxelles şi în metroul din capitala Belgiei pe 22 martie 2016, provocând moartea a 32 de persoane.

În ancheta privind atentatele de la 13 noiembrie, în jur de 15 suspecţi sunt vizaţi deja de justiţie în Franţa, unde ar urma să se deruleze procesul după încheierea investigaţiilor care se anticipează că se vor finaliza în termen de un an.

Cele mai citite

Incendiu devastator la o fabrică

Un incendiu într-o fabrică de mingi de golf din Taiwan a provocat moartea a cel puţin nouă persoane, între care patru pompieri victime...

Angajarea răspunderii pe noile taxe, pe masa Guvernului. Ședință crucială la Palatul Victoria

 ANGAJAȚII CARE VOR PLĂTI PENTRU GAURA DE LA BUGET- Eliminarea facilităților fiscale pentru:IT - plata impozitului pe venit pentru salarii de peste 10.000...

Vremea 25 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată țara. Vom avea un cer variabil,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies