19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalBelgia: Separatiştii flamanzi părăsesc guvernul, coaliţia se destramă

Belgia: Separatiştii flamanzi părăsesc guvernul, coaliţia se destramă

”Este clar, este hotărât”, a declarat Jambon la televiziunea publică RTBF, confirmând plecările şi punând astfel capăt mai multor ore de incertitudine, informează Agerpres.

Odată informat în legătură cu retragerea de la guvernare a N-VA, premierul Charles Michel ar urma să preia conducerea unui guvern fără majoritate în parlament, cu cinci luni până la viitoarele alegeri legislative, prevăzute să aibă loc în mai 2019.

El trebuie să numească duminică noi miniştri pentru a-i înlocui pe cei ai N-VA şi să redistribuie portofoliile (de la Interne, dar şi de la Finanţe, Apărare şi Migraţie).

Liderul N-VA, Bart de Wever, i-a adresat un ultimatum sâmbătă seara lui Charles Michel, lăsând să se înţeleagă că N-VA se va retrage din guvern dacă premierul pleacă duminică la Marrakesh (Maroc) pentru a aproba, în numele Belgiei, Pactul ONU privind migraţiile.

N-VA este singurul din cele patru partide ale coaliţiei care se opune documentului ONU, ce trebuie aprobat luni şi marţi în Maroc de către ţările ONU, înainte de a fi ratificat în cursul unui vot la sediul Naţiunilor Unite de la New York pe 19 decembrie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă