Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Banksy ar putea fi autorul unui desen pro-"vestele galbene", apărut pe o stradă din Bordeaux

Un desen care evocă "Fata cu balon/ Girl with Balloon" a lui Banksy, îmbrăcată de data aceasta cu o vestă galbenă şi cu braţul ridicat şi o mână însângerată, a apărut vineri pe un zid din Bordeaux, unul dintre bastioanele mişcării. Până acum, artistul nu a revendicat desenul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2019 - 11:43

Chiar dacă îndoielile planează asupra autenticităţii desenului, opera a provocat reacţii pe reţelele de socializare din partea celor care vor să creadă că este posibilă o susţinere a luptei "vestelor galbene" din partea misteriosului artist din Bristol, potrivit AFP. 

Un alt desen care evocă "şobolanul anarhist" a fost fotografiat de locuitorii din Bordeaux şi de turişti. Acesta a fost descoperit în Place de la Bourse, loc de întâlnire al "vestelor galbene" înaintea manifestaţiilor. 

Şoarecele ţine o pancartă pe care, în locul literei "A" încercuite, simbol al anarhiei, scrie "RIC", referire la faimosul referendum cetăţenesc reclamat de "vestele galbene". 

Artistul nu a revendicat până acum aceste opere, nici pe site-ul său, nici pe reţelele de socializare. 

Dar cei care vor să creadă subliniază că imaginile au apărut la puţin timp după un concert care a avut loc pe 14 februarie la Bordeaux, susţinut de formaţia britanică Massive Attack, despre al cărui membru, Robert Del Naja sau 3D, se crede că ar fi misteriosul grafician. 

Serviciile de curăţenie ale oraşului nu şterseseră nimic luni, au constatat jurnaliştii de la AFP. 

Comentarii