-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalAtentat cu bombă în Turcia. Doi teroriști au fost uciși

Atentat cu bombă în Turcia. Doi teroriști au fost uciși

O mașină având la bord o bombă a făcut explozie la Ankara, la intrarea în sediul Direcției Generale de Securitate a Ministerului turc de Interne.

Autoritățile Turciei au anunțat că acest incident reprezintă un atac terorist. La bordul automobilului care a făcut explozie se aflau doi bărbați. Unul dintre ei a murit în momentul exploziei iar celălalt a fost “neutralizat” de forțele de ordine, au anunțat autoritățile.

Doi ofițeri de poliție au fost răniți ușor în urma acestui atac, a anunțat ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, într-un mesaj postat pe internet. Un post de televiziune privat anunța că, imediat după explozie, în aceeași zonă s-au auzit împușcături.

Parchetul General al Turciei a deschis o anchetă. Până în prezent, actul terorist nu a fost revendicat. În cartierul unde s-a produs atacul se află sediul mai multor instituții publice, inclusiv al Parlamentului Turciei. Explozia s-a produs în dimineața zilei în care, cu doar câteva ore mai târziu, Parlamentul Turciei își reia activitatea, după vacanța parlamentară.

Turcia a mai avut probleme cu teroriști veniți din țara vecină, Siria. Ei au comis un atentat devastator la Istanbul, la data de 13 noiembrie 2022. La acel moment, o explozie a ucis șase persoane iar alte peste o sută de persoane au fost rănite. Sursa exploziei de la Istanbul a fost o bombă plasată într-o geantă. Despre autorii atentatului de la Istanbul, autoritățile Turciei au afirmat că fac parte din gruparea PKK, pe care regimul Erdogan o consideră a fi organizație teroristă. În atacul de la Istanbul, din toamna anului 2022, ar fi fost implicați și cetățeni ai Republicii Moldova.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă