13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalArtiștii Operei Naționale Române, în turneu în China

Artiștii Operei Naționale Române, în turneu în China

Artiștii Operei Naționale Române din Cluj vor avea un turneu excepțional în China, în această toamnă. Oficialii responsabili cu activitățile culturale din regiunea Shanghai vor plăti pentru 13 spectacole de balet și pentru șapte gale de operă.

Faima artiștilor Operei Naționale Române din Cluj a cucerit Asia, astfel că oficialii chinezi i-au rugat pe artiștii clujeni să pună în scenă unul dintre cele mai iubite spectacole de balet, Lacul Lebedelor, precum și să susțină gale de operă care să includă arii celebre, spune directorul general al Operei clujene, Florin Estefan. ”Pentru noi, este o mare provocare, pentru că nu aveam în repertoriu Lacul Lebedelor. Însă mie îmi plac provocările și am acceptat să producem acest balet, chiar dacă timpul este foarte scurt”, a spus Florin Estefan.

Beneficiile turneului din China pentru Opera clujeană sunt multiple. Dincolo de celebritate, artiștii au ocazia să primească niște onorarii frumoase, precum și să descopere o civilizație fascinantă, mai spune Florin Estefan. Mai mult, decorurile, costumele și celelalte elemente necesare pentru punerea în scenă a baletului Lacul Lebedelor vor rămâne în patrimoniul Operei clujene, care va oferi acest spectacol și spectatorilor săi din România.
Opera Națională Română din Cluj este una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România. Opera a fost înființată de către Regele Ferdinand I al României, imediat după Marea Unire din 1918. 

”Pentru noi, este o mare provocare, pentru că nu aveam în repertoriu Lacul Lebedelor. Însă mie îmi plac provocările și am acceptat să producem acest balet, chiar dacă timpul este foarte scurt.“, a spus Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj. 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă