Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armele spațiale rusești, prilej de îngrijorare pentru Statele Unite

Statele Unite consideră drept „îngrijorătoare” eforturile Rusiei de dezvolta arme spaţiale, inclusiv sisteme laser mobile pentru distrugerea sateliţilor în spaţiu, a declarat Yleem D.S. Poblete, asistent al secretarului de Stat pentru Controlul Armelor, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2018 - 10:01

Dezvoltarea de către Moscova a capacităţilor contra-spaţiale „este îngrijorătoare având în vedere comportamentul malign recent al Rusiei”, a afirmat oficialul american.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit în martie „şase noi sisteme ofensive majore”, inclusiv sistemul laser mobil Peresvet.

„Pentru Statele Unite aceasta este o dovadă suplimentară că acţiunile ruse nu corespund cu afirmaţiile lor”, a adăugat asistentul secretarului de Stat pentru Verificare, Control şi Conformare privind reglementările în domeniul armamentului.

Un delegat rus, prezent la Conferinţa ONU pentru Dezarmare, a criticat afirmaţiile lui Poblete, pe care le-a catalogat ca fiind nefondate şi calomnioase.

Comentarii

loading...