Armata rusă spune că a doborât aproximativ 60 de drone și 30 de rachete, în Siria

Armata rusă a anunţat că a distrus, de la începutul anului, aproximativ 60 de drone lansate de insurgenţii din Siria împotriva bazei sale de la Hmeimim.

Share

Rl online 0 comentarii

28.09.2019 - 20:43

Potrivit generalului Igor Konaşenkov, 52 de drone şi 27 de rachete au fost interceptate de către forţele ruse la această bază, situată în regiunea Latakia - fieful regimului lui Bashar al-Assad în nord-vestul ţării.

Toate atacurle au fost respinse, a declarat el vineri pentru presă.

”Sistemul poate părea rudimentar, însă el permite lansarea unor obuze la doi kilometri”, a declarat generalul Konaşenkov, într-o vizită de presă, organizată de armata rusă în Siria.

Majoritatea atacurilor proveneau din satele Khan Sheikhoun şi Latamne, ambele recucerite în august de armata siriană, care afirmă că a descoperit aici ateliere de fabricare a unor drone, în vaste complxe subterane, scrie News.ro.

Însă drone sunt lansate, de asemenea, de alte sectoare ale provinciei Idleb, ultimul mare bastion rebel şi jihadist din Siria şi care face obiectul unui fragil armistiţiu între Moscova şi Ankara în vederea evitării unei ofensive de mare amploare a regimului.

Rusia dispune, la Hmeimim, de sisteme de apărare antiaeriană de tip Panţir S-1 şi de tip Tor M-2, care servesc la interceptarea dronelor, dar şi de baterii ultimul răcnet de tip S-400.

 

Comentarii