37.1 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăInternaționalArde turla Catedralei Notre-Dame din Rouen

Arde turla Catedralei Notre-Dame din Rouen

În acest moment, originea incendiului este necunoscută și nu sunt înregistrate victime

Incendiul a izbucnit, joi, în turla Catedralei din orașul Rouen, o construcție gotică emblematică pentru Franța.

În acest moment, originea incendiului este necunoscută, a precizat primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, care a dat asigurări că ”la fața locului au fost mobilizate toate mijloacele publice”, pentru lichidarea incendiului.

Alarma a fost dată în jurul prânzului. La fața locului s-au deplasat 33 de vehicule și 63 de pompieri. „Incendiul a izbucnit la vârful turlei, care nu este din lemn, ci din metal,” a declarat Prefectura Departamentului Seine-Maritime, citată de AFP.

Catedrala Notre-Dame-de-l’Assomption a fost evacuată și un perimetru de securitate a fost stabilit, au declarat reprezentanții Prefecturii. Oamenii ar trebui să „stea departe pentru a oferi spațiu echipelor de intervenție să acționeze,” au mai adăugat oficialii din Rouen.

Construcția Catedralei din Rouen a început în secolul al XII-lea, iar lucrările au durat mai multe secole, până când a ajuns la forma actuală. Acum, monumentul este în curs de restaurare.

Nu era clar, dacă structura din lemn a turlei era cuprinsă de flăcări. Un incendiu în structura din lemn a acoperișului, a fost cauza dezastrului din 2019, de la celebra Catedrală Notre Dame din Paris, unde reparațiile încă nu s-au încheiat.

Catedrala Notre-Dame din Rouen se află în orașul vechi, pe malul drept al Senei, la mică distanță de Piața Veche, unde Jeanne d’ Arc a fost arsă de vie pe rug, la 30 mai 1431.

Notre-Dame din Rouen este una dintre cele mai frumoase și vaste biserici din Franța, iar turnul-lanternă se mândrește cu faptul că are cea mai înaltă fleșă din țară, de 151 de metri de la sol.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă