36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiFranța: Turnul celebrei catedrale din Rouen a luat foc

Franța: Turnul celebrei catedrale din Rouen a luat foc

Fleşa catedralei gotice din oraşul francez Rouen, din Normandia, a luat foc joi în timpul unor lucrări de renovare. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, potrivit Antena 3.

Catedrala a fost evacuată şi a fost instituit un perimetru de securitate. Autorităţile le cer locuitorilor să nu se ducă la faţa locului şi să lase salvatorii să lucreze.

Fleşa catedralei din Rouen a luat foc

Potrivit Ministerului Culturii din Franţa, incendiul a fost cauzat de neglijenţă la lucrările de restaurare a fleşei care este din metal, scrie Le Figaro.

Flăcările au cuprins și schelele aflate în partea superioară a clădirii.

„Un incendiu a izbucnit la fleşa Catedralei din Rouen. Originea necunoscută în acest stadiu. Toate resursele publice sunt mobilizate”, a scris primarul orașului, Nicolas Mayer-Rossignol, pe X.

Catedrala, una dintre cele mai frumoase din Franţa, a fost imortalizată în mai multe rânduri de pictorul impresionist Claude Monet în secolul al XIX-lea.

În imaginile difuzate de canalul BFM apare un nor întunecat de fum care se înalţă din fleşa catedralei, precum şi trecători care privesc în sus îngroziţi.

Scena aminteşte de incendiul devastator produs la catedrala Notre-Dame din Paris în 2019, care a izbucnit tot în timpul unor lucrări de renovare

Fleşa catedralei din Rouen era înconjurată de schele şi de o învelitoare albă de mai multe săptămâni.

Potrivit prefecturii locale, care exercită autoritatea statului în regiune, catedrala a fost evacuată, iar serviciile de urgenţă au ajuns la faţa locului. În jurul clădirii a fost instalat un cordon de securitate.

Prefectura a menţionat că nu au fost raportate persoane rănite, iar amploarea pagubelor este incertă până în acest moment.

FOTO&VIDEO. Cinci ani de la incendiul de la Catedrala Notre Dame

La cinci ani după un incendiu devastator, restaurarea catedralei Notre Dame este aproape finalizată. Tot la Paris, în vara aceasta, urmează Jocurile Olimpice.

În seara zilei de 15 aprilie 2019, acoperișul catedralei a luat foc. Rapid, acesta a cuprins turla iar telespectatorii au privit cu groază cum clădirea medievală ardea, scrie Reuters.

Macron, al cărui al doilea și ultimul mandat se încheie în 2027, dorește ca restaurarea catedralei să ridice starea de spirit a națiunii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă