Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arabia Saudită: Promisiunea lui Netanyahu este o 'escaladare periculoasă' în regiune

Arabia Saudită a declarat ca promisiunea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de a anexa o parte strategică din Cisiordania este o 'escaladare periculoasă', ne spune AFP

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2019 - 16:45

'Regatul afirmă că această declaraţie este o escaladare foarte periculoasă contra poporului palestinian şi reprezintă o încălcare flagrantă a Cartei ONU şi principiilor dreptului internaţional', a informat marţi seară agenţia oficială Saudi Press Agency (SPA), citând curtea regală.

De asemenea, Riadul a solicitat o 'reuniune de urgenţă' a miniştrilor de externe ai celor 57 de membri ai Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), a adăugat SPA. Arabia Saudită a lansat şi un apel comunităţii internaţionale 'să condamne şi să respingă declaraţia (lui Benjamin Netanyahu) şi să considere orice acţiune rezultând din această promisiune ca fiind nulă'.

Cu o săptămână înainte de alegerile legislative care se anunţă aprig disputate, premierul israelian a promis marţi în cursul unei conferinţe de presă să anexeze 'Valea Iordanului şi partea de nord a Mării Moarte'. Valea Iordanului reprezintă circa 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Valea Iordanului se întinde între Marea Moartă, în sud, şi oraşul israelian Beit Shean în nord, având o suprafaţă de 2.400 km2. Netanyahu, care face o campanie de dreapta şi care îi curtează pe coloniştii evrei favorabili anexării Cisiordaniei, este în prezent umăr la umăr cu cel mai apropiat rival, fostul şef al armatei Benny Gantz, în fruntea partidului centrist 'Albastru-alb'.

Comentarii