Kremlin

Ambasada Rusiei califică drept "nebunie politică" decizia României de a expulza un diplomat rus

Ambasada Rusiei la Bucureşti califică drept o "nebunie politică" intenţia României şi a altor state membre UE de a expulza diplomaţi ruşi.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 11:08

Drept primă reacţie la anunţul Ministerului român de Externe de a expulza din România un diplomat rus, Ambasada Rusiei la Bucureşti a postat pe site-ul propriu următorul comunicat, în limba română:

"În legătură cu numeroasele întrebări ale presei românești adresate Ambasadei informăm: La Ambasada Rusiei la București cred, că este foarte probabil ca decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales, că nu există altă explicație plauzibilă” (exprimarea este cea de pe site-ul Ambasadei).

Comunicatul părţii ruse intervine după ce Ministerul român de Externe a anunţat, luni seară, că va expulza un diplomat al Moscovei: "În solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României".

"Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă", subliniază comunicatul Ministerului român de Externe.

Comentarii