12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAliatul lui Trump care a discutat cu un hacker rus, arestat

Aliatul lui Trump care a discutat cu un hacker rus, arestat

Potrivit BBC, el a fost pus sub acuzare de comisia specială a lui Robert Mueller pentru șapte presupuse încălcări ale legii.

Este vorba despre o acuzație de obstrucționare a unei proceduri oficiale, cinci acuzații de declarații false și una de influențare a martorilor, scrie G3media.ro.

Acuzațiile au legătură cu presupusul atac cibernetic al Rusiei asupra serverelor Partidului Democrat înaintea campaniei prezidențiale din 2016. Informațiile din interiorul Partidului Democrat au fost făcute apoi publice de WikiLeaks în timpul campaniei.

Reamintim că Roger Stone, fost consultant politic pentru Trump, a recunoscut că a comunicat cu hackerul rus Guccifer 2.0 prin mesaje pe Twitter înaintea campaniei electorale prezidențiale din SUA. Guccifer 2.0, hacker-ul care susţine că a furnizat WikiLeaks emailurile furate de la Partidul Democrat din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, ar fi agent al serviciului secret al armatei ruse , temutul GRU, scriu publicaţiile The Daily Beast şi SCmagazine. Guccifer 2.0 s-a prezentat în 2016, când a comunicat public în premieră, drept un hacker român.

Dovada apartenenţei la GRU ar fi fost găsită de serviciile secrete americane în momentul în care Guccifer 2.0 a omis sa activeze o măsură specifică de protecţie în timpul comunicării externe, scriu publicaţiile citate.

Roger Stone a vizitat și România în iunie 2017. La acel moment, HotNews.ro scria că Stone ar fi venit la București la invitația unui om de afaceri pe filiera PSD – Dragnea, iar consultantul politic n-ar fi avut întâlniri oficiale, vizita sa urmărind interese strict politice.

 

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă