23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalAlertă. Cutremur puternic în Italia

Alertă. Cutremur puternic în Italia

Un cutremur puternic a zguduit joi după-amiază o regiune din centrul Italiei, în apropiere de orașul Perugia, potrivit Ansa.it.

Un raport inițial al Centrului Seismologic European Mediteranean a anunțat că a fost un cutremur cu magnitudinea 5, dar autoritățile italiene l-au evaluat la 4,4 și au precizat că epicentrul a fost în orașul Umbertide, la nord-est de Perugia.

Nu sunt pagube raportate deocamdată

Clădirile, inclusiv școlile și spitalele, au fost verificate pentru a vedea dacă au fost afectate, dar nu au existat rapoarte inițiale privind urgențe, a adăugat el.

În prezent nu sunt raportate urgențe în provincia Perugia. ANSA a fost informată de Regiune după ce președintele Donatella Tesei a avut un prim contact cu autoritățile de protecție civilă, care monitorizează situația.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Atac terorist în Turcia – Explozie puternică în apropierea Parlamentului, la Ankara

Presa turcă scrie că schimburi de focuri au fost auzite în cartierul în care se află Parlamentul şi numeroase ministere.Numeroase vehicule de poliţie...

Cutremur, duminică dimineața, în Vrancea

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 3:39 în județul Vrancea.Sismul a avut magnitudinea 2,1 și...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies