11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalAfrim îşi mută ”Năpasta”

Afrim îşi mută ”Năpasta”

Spectacol de succes al Teatrului Naţional din Bucureşti, una din cele mai incitante producţii din cadrul programului Anul Caragiale 2012 la TNB, nominalizat la premiile UNITER pentru Cea mai bună regie,  ”Năpasta” în regia lui Radu Afrim se va muta în eleganta şi spaţioasa Sală Studio, începând cu reprezentaţiile din 7 şi 8 decembrie 2013, beneficiind cu această ocazie de o audienţă mult sporită (de la 200 de locuri ale Sălii Media, la 541 ale Sălii Studio), se anunţă într-un comunicat al TNB.

Singura dramă a lui I.L. Caragiale, provocatoarea poveste a unei răzbunări feminine, Năpasta în viziunea lui Afrim declanşează emoţie şi suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv.

Actorii creează o lume efervescentă, căreia muzica îi aduce un fior straniu. În rolurile principale:  Marius Manole, Mihai Călin, Crina Semciuc/ Simona Popescu, Emilian Oprea.

Un decor al cotidianului citadin, încărcat însă cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

Prima întâlnire a inovatorului regizor cu clasicul autor a incitat, a intrigat, a iritat şi cu siguranţă nu a trecut neobservată!

“Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simţit nevoia să rămână urme. Ar fi inutilă o lectură cuminte la Năpasta (…) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov… crezi că o să mă refuze Caragiale?!” a declarat regizorul, la premieră.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă