18.5 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanFemeile din Afganistan nu mai au voie să joace în drame TV

Femeile din Afganistan nu mai au voie să joace în drame TV

Femeilor li s-a interzis să apară în drame de televiziune din Afganistan, conform noilor reguli impuse de guvernul taliban. Reporterii spun că unele dintre reguli sunt vagi și pot fi interpretate.

Femeile din Afganistan nu mai au voie acum să joace în dramele TV. Potrivit noilor reguli impuse de talibani, acestea nu mai pot apărea în astfel de programe televizate. De asemenea, jurnalistele și prezentatoarele au primit ordin să poarte batic pe ecran. Cu toate acestea, regulile nu specifică ce anume trebuie să poarte.

Femeile din Afganistan nu mai pot apărea în drame TV

Talibanii au preluat puterea în Afganistan la mijlocul lunii august și mulți se tem că vor impune treptat restricții dure. Gruparea militantă islamistă a instruit aproape imediat fetele și tinerele să rămână acasă de la școală. În timpul guvernării anterioare din anii 1990, femeilor li s-a interzis accesul la educație și la locul de muncă. Cel mai recent set de linii directoare ale talibanilor, care au fost emise canalelor de televiziune afgane, conține opt reguli noi.

Acestea includ interzicerea filmelor considerate împotriva principiilor Sharia sau legii islamice. Comedia și spectacolele de divertisment care insultă religia sau pot fi considerate ofensatoare pentru afgani sunt de asemenea interzise. Talibanii au insistat ca filmele străine care promovează valorile culturale străine să nu fie difuzate.

Canalele de televiziune afgane prezintă în mare parte drame străine cu personaje feminine principale.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

MAE condamnă atacul rus asupra unei nave comerciale cu cereale în Marea Neagră

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat vehement atacul lansat de forțele armate ruse asupra unei nave comerciale care transporta cereale în Marea Neagră, incident petrecut...

MAE condamnă atacul rus asupra unei nave comerciale cu cereale în Marea Neagră

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat vehement atacul lansat de forțele armate ruse asupra unei nave comerciale care transporta cereale în Marea Neagră, incident petrecut...

Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun sondajele de opinie despre candidații pentru scaunul de la Cotroceni

Candidații pentru alegerile prezidențiale 2024 încep să se așeze la start și în același timp să se uite cine ajunge primul, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă