22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInternaționalAfghanistanDoi angajați de la Ambasada Rusiei au fost uciși în Afganistan

Doi angajați de la Ambasada Rusiei au fost uciși în Afganistan

Doi angajați de la Ambasada Rusiei la Kabul, capitala Afganistanului, au fost uciși, au anunțat agențiile de presă din Rusia, preluate de media occidentală.

A fost vorba de un atentator sinucigaș care s-a detonat la poarta misiunii diplomatice rusești. Cu câteva secunde înainte, agenți de pază ai ambasadei ar fi deschis focul asupra acestuia, susține poliția afgană. Atacul s-a produs în dimineața zilei de luni, 5 septembrie 2022, la ora locală 10,50. Doi angajați ai ambasadei, probabil cetățeni ruși, au fost uciși iar câțiva cetățeni afgani au fost răniți. Există și informații, prezentate de o televiziune din Qatar, care susțin că numărul total al victimelor ar fi de opt morți și 15 răniți.

Atacul asupra ambasadei a fost confirmat, luni, de Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Conform acestei surse, explozia s-a produs la intrarea în Secția Consulară a Ambasadei. Ambasada rusă din Kabul ar fi acum în strânsă legătură cu serviciile speciale afgane, pentru a investiga incidentul.

Ambasada Rusiei nu recunoaște guvernul taliban dar are contacte economice

Rusia este una dintre puținele țări europene care a menținut o ambasadă în Afganistan, după venirea la putere a talibanilor. Totuși, guvernul Rusiei nu recunoaște oficial guvernul taliban. În schimb, între Rusia și Afganistan există negocieri pe teme economice, vizând exporturi ale Rusiei în Afganistan.

Statele occidentale, în frunte cu SUA, și-au retras în anul 2021 toți militarii din Afganistan. Ele au asigurat la acel moment evacuarea și aducerea acasă a propriilor cetățeni. În cursul unei operațiuni de acest tip, chiar consulul României la Kabul a fost în pericol să fie ucis.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă