20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeInternaționalAfganistan: Trei soldaţi răniți după un atentat sinucigaș

Afganistan: Trei soldaţi răniți după un atentat sinucigaș

“Un soldat a fost grav rănit” când un kamikaze a luat ca ţintă miercuri dimineaţă vehiculul blindat în care se aflau el şi alţi doi militari croaţi, a declarat presei la Zagreb ministrul croat al apărării, Damir Krsticevic.

“Viaţa sa este în pericol”, a precizat el, adăugând că rănile celorlalţi doi soldaţi croaţi sunt grave, dar că nu le pun vieţile în pericol.

Explozia a venit de la o maşină capcană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi.

Talibanii au revendicat atacul, afirmând că unul dintre luptătorii lor a murit ca ‘martir’ după ce a ucis şi rănit un ‘mare număr’ de ‘agenţi ai CIA’ aruncându-se în aer într-o maşină plină cu explozivi.

Insurgenţii exagerează deseori pierderile pe care le cauzează inamicului sau menţionează ţinte eronate.

Niciun poliţist sau civil afgan nu a fost rănit în incident, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Ferdaws Faramarz, pentru AFP.

Aproximativ o sută de soldaţi croaţi sunt desfăşuraţi în Afganistan în cadrul misiunii Resolute Support a NATO condusă de SUA. Soldaţii coaliţiei ajută la formarea şi la consilierea partenerilor lor afgani.

Violenţele s-au intensificat în ultimele săptămâni în Afganistan, în contextul în care SUA desfăşoară negocieri cu talibanii în încercarea de a ajunge la un acord de pace după aproape 18 ani de război.

Forţele afgane şi talibanii pretind deseori că au produs pierderi puternice celeilalte părţi.

Cele mai citite

După opt ani de pauză, turneul ATP 250 revine la București

România revine pe harta tenisului mondial, după ce Fundaţia Ţiriac a anunțat că va organiza la București turneul ATP 250, cu premii totale în...

Un tânăr de 33 de ani a murit subit, în timp ce se afla la sala de forță

Un tânăr de 33 de ani murit, subit, în timp ce se afla la o sală de forță din Câmpia Turzii. Bărbatul, angajat...
00:00:22

CCTV surprinde momentul exploziei din Uzbekistan

CCTV a surprins momentul exploziei din Uzbekistan, produsă într-un depozit din apropierea aeroportului din Tașkent. O persoană a fost ucisă și zeci rănite, într-o explozie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies