19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternațional"20Ten", un album pe care Prince îl va lansa gratuit

“20Ten”, un album pe care Prince îl va lansa gratuit

Cântăreţul american Prince a anunţat că va lansa următorul său album, intitulat “20Ten”, în mod gratuit, peste 2,5 milioane de copii ale acestuia urmând să fie distribuite, în iulie, ca insert-uri ale unor ziare şi reviste europene, informează site-ul hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

În Marea Britanie, albumul va fi distribuit gratuit împreună cu publicaţiile Daily Mirror şi Daily Record. În cadrul aceleiaşi iniţiative, Prince va acorda primul său interviu pentru o publicaţie britanică din ultimii 10 ani şi va lansa un concurs pentru obţinerea de bilete la concertele pe care artistul american le va susţine în această vară în Europa. Totodată, ediţia germană a celebrei reviste Rolling Stone a anunţat că numărul său din luna august, care va apărea pe piaţă pe 22 iulie, va avea ca insert noul album semnat de Prince.

Albumul lui Prince din 2007, “Planet Earth”, a fost lansat tot gratuit, în Marea Britanie, ca insert al săptămânalului Mail on Sunday, în ziua în care artistul a susţinut primul show din seria de concerte de la O2 Arena din Londra. Distribuitorii britanici au reacţionat violent faţă de exclusivitatea acordată acelei publicaţii, după multe decenii în care magazinele muzicale din această ţară au susţinut şi promovat discurile cântăreţului american.

Ca rezultat al contractului încheiat de Prince cu Mail on Sunday, casa de discuri Columbia Records a refuzat să mai distribuie acel album în Marea Britanie, după lansarea acestuia pe plan internaţional. La trei ani de la apariţie, albumul nu este încă distribuit în magazinele muzicale din Marea Britanie şi nu poate fi descărcat nici de utilizatorii de internet britanici, care ar dori să-l achiziţioneze de pe iTunes.

Prince a încheiat deja un alt acord pentru Belgia, unde albumul “20Ten” va fi distribuit ca insert al ziarului Het Nieuwblad, pe 10 iulie, ziua în care va susţine un concert în cadrul festivalului Werchter din această ţară. Deocamdată nu se ştie dacă Prince va încheia şi alte acorduri similare cu ziare şi reviste europene şi nici ce strategie comercială va adopta pentru lansarea albumului în America de Nord.

Prince, în vârstă de 52 de ani, s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota) la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combina influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, “Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul “1999”, lansat trei ani mai târziu, a avut un succes răsunător. Albumul “Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album a petrecut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei cu acelaşi titlu, alte două mari hituri – “Let’s Go Crazy” şi “When Doves Cry”.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă