16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Fitbit lansează Charge 5, cel mai avansat fitness tracker de pe piață

Fitbit a anunțat oficial lansarea pe piața din țara noastră a celui mai avansat tracker de monitorizare a sănătății și activității fizice – Charge 5. Acesta este gândit să ofere utilizatorilor o imagine completă asupra condiției fizice, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a bunăstării generale.

Fitbit Charge 5 dispune de un ecran tactil color mai luminos și până la șapte zile de autonomie a bateriei (ce variază în funcție de utilizare). Compania a anunțat că la achiziționarea dispozitivului, utilizatorii vor beneficia de șase luni de abonament la serviciului Fitbit Premium, având astfel acces la informații detaliate, îndrumări practice și o suită de peste 500 de antrenamente, alături de sfaturi utile despre nutriție și mindfulness.

Odată cu lansarea Fitbit Charge 5, compania a prezentat și noua experiență de pregătire zilnică Daily Readiness oferită în cadrul serviciului Fitbit Premium, alături de care puteți înțelege dacă fizic corpul dumneavoastră este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să acordați prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Cu Daily Readiness, vor primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent. De asemenea, dispozitivul oferă acces la o analiză a factorilor cu impact asupra scorului înregistrat și sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de Minute Active, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium. De asemenea, Charge 5 include și un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max. În plus, cu Premium, puteți accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificați și programe populare precum Daily Burn, barre3, obé și noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

Conform datelor companiei, în 2020, 40% dintre adulți au înregistrat un nivel record de stres. Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până și a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare de pe degete. Indicatorul EDA a fost lansat în toamna trecută odată cu smartwatch-ul Fitbit Sense și datele înregistrate au arătat că 70% dintre utilizatori și-au scăzut ritmul cardiac în timpul unei sesiuni de scanare EDA de două minute, demonstrând că aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului.

Product render of Fitbit Morgan, 3QTR view, in Lunar White and Soft Gold.

Cu Charge 5 obțineți și Scorul de Management al Stresului afișat în aplicația Fitbit, astfel încât să puteți vedea în fiecare dimineață dacă mental sunteți gata să faceți față mai multor provocări sau dacă trebuie să vă odihniți și să vă încărcați bateriile. Cu serviciul Fitbit Premium, aveți acces la peste 300 de sesiuni de meditație și mindfulness de la branduri și experți mondiali, precum “Metoda Ten Percent Happier” și “Mindful Method by Deepak Chopra” care vă ajută să vă gestionați stresul. Compani a anunțat și un parteneriat alături de Calm, aplicația nr. 1 specializată în somn, meditație și relaxare, parteneriat prin intermediul căruia membrii Premium vor avea acces la conținutul disponibil în aplicație.

Sănătatea inimii devine, de asemenea, o prioritate. Fibrilația atrială (FibA) este cea mai frecventă afecțiune a ritmului cardiac din lume și, de la lansarea aplicației ECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluări. Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 5, aducând un instrument critic la îndemâna mai multor persoane, la un preț accesibil. De asemenea, Charge 5 monitorizează ritmul cardiac 24/7 și oferă notificări atunci când vă aflați peste sau sub limitele normale înregistrate  în mod normal. Deși mulți factori pot afecta ritmul cardiac, atunci când acesta este ridicat sau scăzut poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace ce necesită asistență medicală specializată.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, Charge 5 oferă și o vedere holistică asupra altor metrici cheie ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sănătate din aplicația Fitbit. Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2). Cu Premium, puteți urmări pe termen lung tendințele și limitele personale.

Și pentru că somnul este esențial pentru starea de bine, în aplicația Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiză a somnului ce sunt recunoscute pentru acuratețea lor precum Scorul de somn, stagiile de somn și alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiză mai detaliată și îndrumări personalizate pentru a îmbunătăți calitatea orelor de odihnă.

Împreună cu analizele detaliate ale sănătății și stării de bine, Charge 5 oferă și o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, puteți vizualiza statisticile, efectua plăți contactless, primi și trimite notificări de la și către smartphone-ul dvs. (răspunsurile rapide sunt disponibile numai cu Android) și puteți alege dintre 20 de fețe de ceas colorate pentru a personaliza informațiile pe care doriți să le vizualizați mai rapid.

Cu 10% mai subțire decât predecesorul său, Charge 5 are un design aerodinamic, este optimizat pentru performanță și proiectat pentru o potrivire perfectă la încheietura mâinii. Cu un nou afișaj color AMOLED, Charge 5 este primul tracker al companiei cu opțiune de afișare permanentă pentru un plus de confort atunci când doriți să consultați statisticile din timpul antrenamentului. Afișajul este, de asemenea, de două ori mai luminos decât cel al modelului anterior, facilitând vizualizarea statisticilor în zilele cu soare puternic.

Charge 5 este disponibil la prețul recomandat de 899 lei, preț ce include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienți noi sau care revin). Începând de astăzi, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com și la partenerii autorizați, cu disponibilitate globală din această toamnă.

Ultima oră
Pe aceeași temă