27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăGDPRTu stii cum iti ingrijesti in mod corect tenul, in functie de...

Tu stii cum iti ingrijesti in mod corect tenul, in functie de tipul lui?

Un pas important in mentinerea unui ten sanatos si tanar este reprezentat de corecta ingrijire a sa, proces care trebuie sa se desfasoare zilnic si tinand cont de mai multe reguli, specifice fiecarui tip de ten in parte. Asta pentru ca orice ten are niste caracteristici speciale, care necesita ingrijiri speciale vom vorbi despre ele in randurile acestui articol pe care ti l-am pregatit astazi.

Incepem prin a-ti spune ca exista mai multe tipuri de ten, dar cele principale sunt urmatoarele: ten normal, ten uscat, ten gras si ten mixt. La acestea se mai adauga si alte tipuri de ten derivate in cele principale, specifice unor situatii speciale sau afectiuni, si anume: acneic (sau mai bine spus predispus la acnee si puncte negre, sensibil / rozacee, cu eczeme, afectat de expunerea la soare si cu riduri.

Desi fiecare in parte necesita un tratament special, exista cateva reguli aplicabile in toate cazurile. De exemplu, nu are relevanta ce tip de ten ai, deoarece in toate cazurile tu trebuie sa te asiguri ca il protejezi de razele soarelui, care pot accelera procesul de imbatranire a pielii fetei tale. Apeleaza asadar cu incredere la solutiile care sunt capabile sa ofere protectie solara. De asemenea, in toate cazurile e bine sa asiguri o hidratare corespunzatore tenului tau. Sunt produse potrivite pentru toate tipurile de ten, iar aici noi recomandam Goji Cream, care este o crema foarte eficienta.

Exista mai multi factori care determina ce tip de ten avem sau vom avea (da, in unele cauzuri tipul de ten variaza, in functie de mai multe cauze). Printre cele mai comune cauze se numara: predispozitia genetica, dereglarile hormonale (asadar tenul poate deveni mai gras in perioada menstruatiei sau atunci can trecem prin dereglari hormonale, ca de exemplu in timpul sarcinii), in functie de afectiunile pielii de care suferim, nivelul de stres la care suntem supusi zilnic, de medicamentele la care apelam, poluarea din jur, caracteristicile climatice ale mediului in care traim, cum stim sa ingrijim tenul si asa mai departe. Chiar si dieta poate reprezenta un factor de modificare a tipului de ten.

Tenul normal este cel al persoanelor foarte norocoase. El e destul de rar intalnit, iar ingrijirea sa nu necesita deloc un efort iesit din comun. Este suficienta o curatare zilnica, dimineata si seara, folosirea de creme care sa ajute in hidratarea si hranirea pielii fetei si… cam atat.

Cel mai sensibil tip de ten este cel uscat, iar asta pentru ca el este foarte usor sa fie afectat de radicalii liberi. In cazul in care nu stii ce sunt acestia, afla ca ei rezulta din poluarea la care suntem supusi zilnic. Radicalii liberi duc la oxidarea celulelor si implicit la imbatranirea prematura a pielii. Din acest motiv acest tip de ten necesita creme din ingrediente naturale si care sa fie bogate in antioxidanti. Tenul uscat poate sa prezinte riduri si nu mai este deloc ferm. E necesara o hidratare corespunzatoare si protectie atat la expunerea la soare, cat si la frig. Untul de shea, vitamina E si uleiul de argan sunt ingredientele care pot sa faca adevarate minuni in ceea ce priveste tenul uscat.

Tenul gras este cel care necesita un ritual de curatare zilnic, precum si o spalare a acestuia de cel putin doua sau chiar trei ori pe zi. Evita folosirea produselor care au in compozitia lor ingrediente care duc la uscarea pielii, iar asta pentru ca ele iti pot face mai mult rau decat bine. Chiar daca ai tenul gras, nu ezita sa folosesti produse care sa ajute in buna hidratare a pielii fetei.

Tenul mixt, dupa cum iti poti da seama si din denumirea pe care o are, reprezinta o combinatie intre celelalte doua, si anume tenul gras si tenul uscat. In curatarea si ingrijirea sa tu o sa tii cont de sfaturile de la cele doua si le vei combina. In mod normal pielea tinde sa fie grasa in asa zisa zona T, respectiv uscata la nivelul obrajilor si a ochilor.

Cele mai citite

Litoralulromanesc.ro: Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paște. Mamaia, Costinești și Vama Veche – stațiunile cele mai...

Litoralul autohton a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 Mai și Paște, peste 70.000 de turiști alegând...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă