1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeGDPRSTUDIU. O oră de somn la prânz poate avea efecte benefice asupra...

STUDIU. O oră de somn la prânz poate avea efecte benefice asupra memoriei copiilor

Un studiu realizat de cercetătorii germani de la Universitatea Saarland a arătat că o oră de somn în timpul zilei poate îmbunătăți memoria, informează The Independent.

Citește și: Analiză inedită despre obiceiurile de SOMN ale marilor personalități ale lumii

Studiul a implicat 41 de elevi, care au fost împărțiți în două grupe. Copiii au fost învățați 90 de cuvinte noi și 120 de perechi de cuvinte neobișnuite. Apoi, cei din primul grup au dormit, iar ceilalți au vizionat un DVD.

După aceea, cele două grupe au primit un test. Rezultatele au arătat că elevii care au dormit și-au amintit mai multe cuvinte și perechi de cuvinte decât ceilalți.

Citește și: Șase lucruri curioase despre SOMNAMBULISM

„Un somn scurt la birou sau la școală este suficient pentru a crește capacitatea de învățare. Trebuie să ne gândim în mod serios la beneficiile somnului. Chiar și un somn de 45 sau 60 de secunde produce o memorie de cinci ori mai bună”, a spus profesorul care a coordonat studiul, Axel Mecklinger. 

Cele mai citite

Premierul recunoaște că prețul la gaze a crescut nejustificat și cere măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au...

Vălean, despre viteza cu care trebuie să ruleze trenurile din România în 2030

Trenurile din România vor trebui să circule cu 160 km/h până în 2030, aceasta fiind obligaţie pan-europeană, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina...
Ultima oră
Pe aceeași temă