25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăGDPRStatele Unite îşi va deschide programul spaţial Chinei

Statele Unite îşi va deschide programul spaţial Chinei

Data viitoare când Statele Unite vor merge în spaţiu nu o vor mai face singuri. Următoarele misiuni, dincolo de orbita joasă a Staţiei Spaţiale Internaţionale vor include ruşi, europeni, japonezi, canadieni şi chiar parteneri chinezi. Cel puţin aşa se menţionează în planul propus de administraţia Obama, potrivit Realitatea.net.

Primele misiuni vor fi simple, de la curăţarea orbitei terestre, schimburile de informaţii despre planetă şi climă şi colaborarea simplă, la nivel ştiinţific. Chiar şi Staţia Spaţială Internaţional ar putea primi în curând astronauţi chinezi, dar există obstacole de trecut în această privinţă.

„Cred că este prematur să discutăm despre China şi Staţia Spaţială”, a declarat Jim Kohlenberger, director la Office of Science and Technology Policy. „Este în mod clar o problemă politică foarte complexă”.

China are un potenţial foarte mare, mai ales din perspectiva dezvoltării sale din ultimii ani şi a tehnologiei militare. Au însă un avantaj enorm şi anume un sistem de transport pentru misiunile pe orbită joasă, un lucru la care Statele Unite va renunţa în curând.

Programul spaţial uman şi-a făcut debutul în China abia în 2003 cu lansarea primul astronaut chinez pe orbită, în capsula numită Shenzhou. China chiar a anunţat că are planuri să îşi construiască propria staţie spaţială, primul modul urmând a fi lansat la începutul anului viitor.

Cele mai citite

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...
Ultima oră
Pe aceeași temă