29.4 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăGDPRSoluţii INEDITE pentru haine curate şi fără toxine: coji de ouă, apă...

Soluţii INEDITE pentru haine curate şi fără toxine: coji de ouă, apă minerală şi praf de copt

Maşina de spălat şi detergenţii industriali au uşurat considerabil viaţa gospodinelor. Dar majoritatea detergenţilor automaţi conţin pesticide şi alte substanţe chimice care sunt dăunătoare pentru piele şi sănătate.

Vestea bună este că rufe albe şi curate se pot obţine şi fără detergenţi scumpi şi plini de substanţe toxice, folosind câteva soluţii eficiente de pe vremea bunicii. Majoritatea materialelor se pot spăla doar cu apă şi săpun moale, în timp ce hainele mai pretenţioase se pot curăţa cu talc şi bicarbonat.

Citeşte şi Cum să îţi pregăteşti detergent în casă

Rufele foarte murdare se înmoaie mai întâi în apă cu sodă şi apoi se spală uşor cu săpun de casă. Dacă adăugaţi la soluţia de spălat şi un pacheţel de praf de copt, obţineţi rufe immaculate. Şosetele albe, de exemplu, îşi recăpăta culoarea dacă le spălaţi împreună cu un săculeţ din material în care aţi pus coji de lămâie. O altă soluţie este să adăugaţi la fierbere un săculeţ de în în care aţi introdus coji de ouă şi pe care l-aţi închis bine.

Hainele colorate îşi păstrează intensitatea dacă la ultima clătire adugati puţin oţet sau sare. Petele de pe materialele colorate le puteţi îndepărta cu un amestec de 15 grame de sare şi jumătate de litru de spirt. Înainte de a aplică soluţia, faceţi o încercare într-un loc mai puţin vizibil, cum ar fi tivul sau o cusătură interioară, pentru a fi siguri că nu deteriorează materialul.

Citeşte şi Cum să scoţi petele de sânge de pe haine

O soluţie de pete ieftină şi eficientă este apa minerală. Se toarnă pe pată, se lasă puţin să intre în material, apoi se absoarbe cu un burete sau cu o cârpă.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

ONU a votat o rezoluție propusă de SUA pentru încetarea focului în Gaza

ONU a adoptat o rezoluție care susține încetarea focului în Gaza. Propunerea a fost făcută de americani, potrivit jurnalul.ro. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite...

Lula da Silva vrea negocieri de pace în Ucraina cu Rusia la masa tratativelor

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a reiterat luni, în cursul unei conversaţii telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, că este în...

ONU a votat o rezoluție propusă de SUA pentru încetarea focului în Gaza

ONU a adoptat o rezoluție care susține încetarea focului în Gaza. Propunerea a fost făcută de americani, potrivit jurnalul.ro. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite...
Ultima oră
Pe aceeași temă