18.9 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăGDPRRomâncele preferă avortul în locul anticoncepţionalelor

Româncele preferă avortul în locul anticoncepţionalelor

Deşi pilula contraceptivă se poate cumpăra din orice farmacie, anul trecut, numărul avorturilor în rândul tinerelor a crescut alarmant. Conform statisticilor, în perioada ianuarie 2012-martie 2013 s-au înregistrat cele mai multe avorturi în rândul tinerelor, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani.

Datele oficiale arată că peste 16 mii de tinere au rămas însărcinate şi mai mult de jumătate dintre acestea, peste 10 mii, au făcut întrerupere de sarcină. Cea mai îngrijorătoare categorie este cea a tinerelor sub 15 ani.

Din numărul total, peste 800 dintre acestea au rămas însărcinate şi, într-un final, doar 200 au păstrat sarcina.

În 2012 cele mai multe minore care au rămas însărcinate înainte împlinirii vârstei de 15 ani au fost înregistrate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Dolj, Bihor, Mureş, dar şi în Constanţa, Iaşi sau Braşov.

Citeşte şi: Contracepţia ca factor de risc în cancer – mit sau realitate?

Însă, în primul trimestru din 2013, judeţul Vaslui a fost cel care a ocupat prima poziţie, fiind urmat în acest clasament nedorit de Iaşi, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu.

Puţine dintre fetele sub 15 ani care au rămas însărcinate au păstrat şi sarcina.

Astfel în 2012 cele mai multe întreruperi de sarcină, pentru această categorie, au fost înregistrate în judeţele Timiş, Olt, Harghita, Braşov , Bacău şi Sibiu.

În primele trei luni ale acestui an, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Brăila, Harghita, Teleorman, Bihor şi Cluj.

Studiul „Emergency Contraception Study”, realizat, recent, de compania globală de cercetare Millward Brown, arată că cele mai multe dintre românce, respectiv 33%, folosesc prezervativul ca principală metodă contraceptivă, 25% iau zilnic anticoncepţionale, 22% se bazează pe metoda calendarului şi a retragerii, în timp ce 8% nu folosesc niciun mijloc de contracepţie.

 

Cele mai citite

România, lider în implicarea angajaților, dar cu un nivel crescut de stres la locul de muncă

România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește gradul de implicare al angajaților, conform unui sondaj Gallup realizat în 2024....

Rata de ocupare în Uniunea Europeană a crescut ușor în al doilea trimestru din 2024

În al doilea trimestru al anului 2024, rata de ocupare a persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani în Uniunea Europeană a...

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă