17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăGDPRProspectele medicamentelor vor fi mai inteligibile

Prospectele medicamentelor vor fi mai inteligibile

Medicamentele din România trebuie să aibă prospecte mai uşor de înţeles, potrivit directivei farmaceutice 2001/83/EC a Comunităţii Europene, informează Agerpres.

Directiva stipulează ca prospectele medicamentelor să fie evaluate în colaborare cu grupuri obiective de pacienţi, pentru a garanta ”că prospectele de medicamente sunt lizibile, clare şi uşor utilizabile”.

Odată cu aderarea României la CE, această directivă este valabilă şi aici. Începând cu noiembrie 2009, aceasta trebuie transpusă la toate medicamentele nou introduse, precum şi la renewals (cele înnoite).

”Întreprinderile farmaceutice române au ajuns deja foarte departe pe calea transpunerii directivelor CE. Producătorii înţeleg prospectul de medicamente şi ca un instrument de informare şi de întărire a încrederii pacienţilor”, a spus Ioana Schmidt, şefa sucursalei Diapharm de la Bucureşti.

Prestatorul de servicii Full-Service Diapharm sprijină întreprinderi din industria sănătăţii în toate problemele privitoare la Regulatory Affairs, la medicină şi dezvoltare clinică, calitate şi Bussiness Development.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...
Ultima oră
Pe aceeași temă