19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăGDPRPrea multă vitamina E sporeşte riscul unui atac cerebral

Prea multă vitamina E sporeşte riscul unui atac cerebral

Dacă luăm prea multă vitamina E atunci riscurile de a fi supuşi la un accident vascular cerebral pot să crească.

Cercetători din Franţa, Germania şi SUA au realizat un studiu pe 119.000 de oameni. Cercetarea a fost efectuată la Harvard Medical School, în Boston, dar şi la INSERM în Paris, iar studiul a fost publicat în The British Medical Journal.

Deocamdată, experţii nu ştiu care este nivelul la care vitamina E ar fi dăunătoare sănătăţii.
Accidentele vasculare cerebrale se produc atunci când un vas de sânge, ce irigă o anumită porţiune a creierului, se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.
Cercetătorii au descoperit că vitamina E sporeşte riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale cu 22%.

Studiul a mai arătat că vitamina E inhibă producerea unui atac ischemic cu 10%.
Oamenii de ştiinţă recomandă menţinerea unui regim de viaţă sănătos astfel încât să nu fim nevoiţi să apelăm la suplimente de vitamina E.

Anual, mai mult de 110.000 de oameni suferă un accident vascular.
Studii anterioare arătau că vitamina E protejează împotriva bolilor de inimă, dar unele atrăgeau atenţia că vitamina, luată în doze mari, poate cauza moartea.

Dr. Peter Coleman, director de cercetare la The Stroke Association, a declarat, citat de BBC, că  riscul de a suferi un accident vascular cerebral este crescut dacă luăm vitamina E în cantităţi mari, deşi nu s-a stabilit exact ce înseamnă un nivel mare.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă