18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăGDPRMicii ar putea să dispară din România: De la 1 iunie, reţeta...

Micii ar putea să dispară din România: De la 1 iunie, reţeta va fi interzisă

Unul dintre cele mai răspândite produse din carne proaspătă procesată din România, micii, riscă să dispară de pe piaţă, începând cu 1 iunie, relatează Ziarul Financiar, potrivit b1.ro.

Din luna iunie va intra în vigoare un regulament european care interzice folosirea, în compoziţia produsului, a carbonaţilor de sodiu, a unui conservant şi a unui antioxidant, aditivi alimentari ce sunt esenţiali în reţeta de preparare a micilor.

În 2012, piaţa locală a micilor s-a ridicat la aproape 22.000 tone, dintre care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern.

Cu toate că producţia de mici sub reţeta actuală va fi interzisă de la 1 iunie, este puţin probabil ca produsul să dispară definitiv din magazine.

Cea mai importantă organizaţie a procesatorilor de carne din România, Asociaţia Română a Cărnii (ACR), a înaintat o cerere Comsiei Europene, solicitând introducerea actualei reţete de mici în lista celor ”tradiţionale”. Astfel, procesatorii români ar putea să folosească în continuare aditivii care urmează să fie interzişi.

Produsul înregistrează anual vânzări de 50 milioane euro.

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă