19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăGDPRMedicii recomandă persoanelor cu afecţiuni renale să renunţe complet la carne

Medicii recomandă persoanelor cu afecţiuni renale să renunţe complet la carne

Medicii în patologia renală de la centrul medical Roudebush Veterans’ Affairs, Indianapolis /SUA/ recomandă persoanelor cu afecţiuni renale să renunţe complet la carne şi să adopte un stil de viaţă vegetarian pentru a preveni acumularea de fosfor în organism, relatează vineri AP, citat de Agerpres.

Se ştie că persoanele cu insuficienţă renală nu pot asimila în mod corespunzător fosforul din proteină. De aceea, în cazul afecţiunilor la rinichi, aportul de fosfor în organism trebuie diminuat. În caz contrar, aceasta poate conduce la boli cardiovasculare şi la un deznodământ letal.

Întrucât conţinutul de fosfor nu este indicat pe etichetele produselor alimentare, iar supravegherea strictă a consumului de fosfor este prea complicată, este mult mai uşor să se renunţe definitiv la carne, susţin medicii.

Experţii în nefrologie (ramură a medicinei interne care se ocupă de patologia renală) de la centrul din Indianapolis au efectuat un studiu în acest sens, în cadrul căruia au examinat efectele stilului de viaţă vegetarian şi ale celui incluzând carne în privinţa nivelului de fosfor la pacienţii cu probleme renale.

În pofida unei cantităţi echivalente de proteină şi fosfor în ambele diete, ei au constatat în cazul vegetarienilor un nivel mai scăzut de fosfor în sânge şi urină.

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă