14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRFemeile supraponderale, discriminate la locul de muncă

Femeile supraponderale, discriminate la locul de muncă

Femeile supraponderale au sanse mai mici sa fie angajate decat cele slabe, a aratat un studiu realizat de curand. Mai mult, chiar daca obtin locul de munca pentru care aplica, angajatorii le dau mai multe de facut si le acorda un salariu mai mic.

Cercetatorii considera ca discriminarea pe baza greutatii este foarte raspandita. Sefii cred ca oamenii supraponderali sunt mai lenesi si mai lenti decat cei care au o greutate obisnuita.

Savantii de la Universitatea din Manchester si cei de la Monash University din Australia au facut un sondaj de opinie folosind ca respondenti 102 studenti.

Acestora li s-a cerut sa evalueze potentialul profesional al unor persoane, in functie de 12 fotografii care infatisau, aparent, 12 oameni diferiti.

De fapt, era vorba despre 6 femei, care s-au fotografiat inainte si dupa operatii prin care au pierdut in greutate. Respondentii trebuiau sa evalueze talentul de leader al oamenilor din fotografii si sa aleaga daca i-ar angaja sau nu. Mai mult, acestia trebuiau sa spuna cati bani le-ar da persoanelor din fotografie.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă