17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăGDPRFarmec folosește „aurul marocan“ pentru o nouă gamă de cosmetice

Farmec folosește „aurul marocan“ pentru o nouă gamă de cosmetice

Cel mai mare producător român de cosmetice, compania Farmec, care este și unul dintre liderii europeni ai domeniului, a anunțat că va lansa în această vară o nouă linie de cosmetice. Practic, compania Farmec se situează astfel în avangarda unei tendințe mondiale, pentru că noua linie de cosmetice va valorifica un ingredient numit ”aurul marocan”. Este vorba de uleiul de argan, care, odinioară, era unul dintre ingredientele folosite pentru prepararea celor mai fine cosmetice, din categoria celor care ajungeau să fie folosite de favoritele sultanilor otomani, inclusiv de faimoasa Roxelana, cadâna care avea să devină soția lui Soliman Magnificul. Uleiul de argan din Maroc era transportat cu ajutorul corăbiilor până în Constantinopole, iar apoi era transformat artizanal în pomezi, creme sau alte produse de îngrijire. Acum, ”aurul marocan” va fi prelucrat la Cluj-Napoca.

Lansare estivală

Reprezentanții Farmec au decis să lanseze această linie de cosmetice vara, în contextul noului sezon estival. ”Un păr mătăsos și strălucitor atrage întotdeauna priviri și complimente. De aceea, Farmec a lansat noua linie de produse ArganPlus, destinată îngrijirii părului, care hrănește firul de păr redându-i strălucirea și elasticitatea naturală.

Noile produse au la bază uleiul de argan, un ingredient extrem de valoros supranumit și ”aurul marocan”, folosit de secole pentru îngrijirea pielii, a părului sau chiar și în dieta zilnică.

Cu un conţinut ridicat de Omega-6 şi Omega-9, polifenoli, vitamina E şi F și o serie de acizi graşi, uleiul de argan este un aliat puternic pentru sănătatea părului. Astfel, noile formule ArganPlus hidratează părul uscat, previn despicarea firului de păr și uscarea scalpului, iar părul își recapătă flexibilitatea și strălucirea naturală. Degradat de coafarea și aranjarea zilnică, din cauza acțiunii produselor chimice de styling, vopsirea frecventă sau expunerea la factorii de mediu agresivi, părul își regăsește nivelul optim de vitalitate”, spun reprezentanții companiei clujene.

Noua gamă Farmec – ArganPlus cuprinde cinci produse destinate diferitelor nevoi ale părului: șamponul ArganPlus jojoba pentru părul fragil și scalpul sensibil, șamponul ArganPlus -keratină este special conceput pentru părul deteriorat și dificil de aranjat, șamponul ArganPlus-ulei de măsline este indicat pentru părul lipsit de consistență, pentru că are capacitatea de a revigora firul de păr și de a-l lăsa elastic și mătăsos, masca de păr ArganPlus-ulei de măsline întărește acțiunea șamponului și ajută părul devitalizat să își recapete strălucirea, iar uleiul hidratant ArganPlus aranjează până și cele mai rebele fire de păr.

Noile cosmetice Farmec sunt bazate pe ingredientul folosit odinioară de frumoasa Roxelana

Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Unul dintre liderii grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

O anchetă germano-spaniolă, sprijinită de Europol, a vizat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona...
Ultima oră
Pe aceeași temă