20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRCum să te menţii în formă fără efort

Cum să te menţii în formă fără efort

Dacă ţi-ai propus ca în 2011 să scapi de kilogramele în plus, trebuie să afli că poţi face acest lucru fără să dai o mică avere pe abonamente la sală sau să urmezi un regim draconic. Shoppingul, treburile casnice, mersul pe jos şi o alimentaţie mai atentă sunt modalităţi simple de a slăbi fără prea mult efort.

Dietele alimentare eşuează pentru că sunt prea severe şi implică o schimbare bruscă, susţin cercetătorii de la Universitatea din Liverpool, citaţi de ziarul britanic The Independent. Alege în schimb să faci mici modificări în regimul tău alimentar, cum ar fi să cumperi lapte degresat, să mănânci o porţie în plus de legume pe zi sau doar jumătate din budincă la desert, iar în timp vei simţi rezultatele. Încearcă să respecţi cele trei mese pe zi şi să nu sari peste micul-dejun, care îţi dă energie pentru întreaga dimineaţă. Pont: dacă începi masa cu o supă sau o salată, vei mânca mai puţin.

Jurnal de alimentaţie

Când iei masa în faţa televizorului, nu realizezi cât de mult mănânci, pentru ca eşti atent la programul pe care îl vizionezi şi ignori senzaţia de saţietate pe care ţi-o transmite organismul. Dieteticianul Azmina Govindji sugerează că o bună modalitate de a-ţi controla regimul alimentar este să notezi tot ceea ce consumi, pentru că devii mai conştient şi reuşeşti astfel să reduci din cantitatea de alimente consumate. „Am putea elimina astfel mai multe calorii din dieta zilnică, iar acest lucru ar face o mare diferenţă”, susţine Brian Wansink, autorul cărţii „Mindless Eating”.

Fitness la tine în sufragerie

Dacă nu ai timp să mergi la sala de fitness, află că treburile casnice sunt o modalitate foarte bună de a arde calorii. Lustruirea mobilei, ştergerea prafului şi măturatul prin casă sunt exerciţii utile pentru tonifierea braţelor, iar în timp ce speli geamurile sau aranjezi patul, vei lucra muşchii coapselor. În plus, urcatul şi coborâtul scărilor constituie un exerciţiu de aerobic foarte eficient. „Într-o oră poţi arde 194 calorii aspirând, alte 174 calorii ştergând praful, călcatul hainelor va consuma 113 calorii, iar spălatul geamurilor, 180 calorii”, spune Juliette Kellow, consilier al programului Weight Loss Resources.

De asemenea, poţi alege exerciţiile fizice pentru acasă. Shona Wilkinson, terapeut nutriţionist la Nutri Centre, susţine că exerciţiile de fitness şi aerobic disponibile pe DVD sunt la fel de utile ca cele practicate la sală, în prezenţa unui instructor. Marele avantaj este că le poţi face oricând, stând în faţa televizorului, sunt accesibile şi distractive.

Shoppingul te ajută să slăbeşti

O jumătate de oră de mers pe jos zilnic te ajută să-ţi menţii greutatea şi să te fereşti de 24 de boli, de la cancer şi afecţiuni cardiace până la demenţă. O oră de plimbare printr-un centru comercial înseamnă 200 de calorii arse. Încearcă atunci când mergi la cumpărături să eviţi scările rulante, să parchezi maşina cât mai departe de intrarea în magazin şi astfel vei introduce mersul pe jos în rutina zilnică. Mersul pe jos oferă şi alte beneficii: îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, întărirea oaselor şi a musculaturii, precum şi tonifierea picioarelor şi a feselor.

Saună pentru o inimă sănătoasă

Cercetătorii de la Universitatea Kagoshima din Japonia au descoperit că şedinţele zilnice de saună scad riscul bolilor de inimă. Doar 15 minute de saună în fiecare zi sunt echivalentul exerciţiilor fizice regulate. Sauna stimulează şi sistemul limfatic, responsabil de eliminarea toxinelor din organism, şi astfel nu vei mai fi predispus la dureri de cap, probleme de digestie şi infecţii uşoare, cum ar fi răcelile.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă