14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăGDPRCum au făcut rost sibienii de un ecograf nou pentru Spitalul Judeţean

Cum au făcut rost sibienii de un ecograf nou pentru Spitalul Judeţean

Secţia Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, în care sunt îngrijiţi nou-născuţii cu probleme din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea, are un nou ecograf performant cumpărat din donaţiile făcute de părinţi, dar şi de firme, pentru asociaţia Baby Care Sibiu înfiinţată de medicii din Neonatologie.

Ca să strângă această sumă, medici, asistente şi părinţi au alergat la un maraton pentru copiii care se nasc cu probleme, au făcut campanii de sensibilizare, au fost susţinuţi de concurenţi ai Raliului Sibiului, iar acum în conturile asociaţiei s-au strâns 86.000 lei, sumă cu care a fost cumpărat un ecograf.

„Aşa cum ne-am propus iniţial, din suma colectată am achiziţionat un ecograf performant destinat diagnosticării şi monitorizării afecţiunilor perinatale – 69.031 de lei – şi au fost comandate circuite de respiraţie neonatală în valoare de 10.000 de lei. Intenţionăm să continuăm eforturile de dotare cu aparate şi consumabile pentru terapia intensivă neonatală, în funcţie de necesităţi. În acest moment ne dorim să încercăm să completăm suma necesară achiziţionării a două pulsoximetre performante, aparate absolut necesare monitorizării oxigenării ţesuturilor nou-născutului. Acest tip de aparat este indispensabil în terapia intensivă neonatală, secţie în care, majoritatea copiilor internaţi – născuţi la termen sau prematuri – prezintă probleme sau dificultăţi de respiraţie şi oxigenare „, spune dr. Livia Ognean, medic neonatolog.

În spitalul din Sibiu se nasc anual 2.700 de copii, iar dintre aceştia 350 ajung în terapie intensivă din cauza problemelor pe care le au la naştere.

Cea mai mare parte a sumelor donate provin de la părinţii care au avut copiii internaţi în acest spital, iar aproximativ un sfert sunt bani donaţi de firme.

Tot pentru a strânge fonduri, Asociaţia a realizat un calendar pe care îl va vinde, calendar în care apar artişti, sportivi sau oameni de cultură, personalităţi ale Sibiului care ţin în braţe copii prematuri, atât de mici încât unii dintre ei încap într-o palmă. Naistul Radu Nechifor, alpinistul Teodor Tulpan, directorul Junii Sibiului, Silvia Macrea, directorul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca, Ioan Bojin, directorul Filarmonicii, cântăreaţa Anca Mărginean, prezentatoarea TV Nicolle Stănese, actorii Florin Coşuleţ, Ofelia Popii, Adrian Ma¬tioc, Ciprian Scurtea, şi medicul Livia Ognean apar în paginile acestui calendar.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă