24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăGDPRAlimente care reduc stresul

Alimente care reduc stresul

» Stresul profesional se afla pe locul doi in ierarhia problemelor de sanatate profesionala in UE, afectand peste 40 milioane de salariati.

Factorii de stres pot fi de ordin psihic (conflicte, nemultumiri profesionale sau familiale, oboseala etc.), de ordin socio-cult-ural sau de ordin fizic (durerea, starile infectioase etc.). O alimentatie corespunzatoare ne poate ajuta sa combatem stresul.

Telina este un vechi remediu popular pentru scaderea tensiunii arteriale. Compusii care intra in compozitia telinei scad concentratia de hormoni ai stresului, care provoaca vasoconstrictie. "O tulpina de telina consumata inainte de culcare va poate asigura un somn linistit", ne asigura prof. ing. Viorica Irimia.
Semintele de floarea-soarelui reprezinta o sursa bogata nu numai in potasiu, ci si in complexul de vitamine B si zinc. Orezul brun contine carbohidrati cu absorbtie lenta, care pot declansa eliberarea din organism a serotoninei si norepinefrinei. Acestea va vor ajuta sa faceti fata mai bine stresului, imbunatatindu-va dispozitia si oferindu-va o energie sustinuta. Algele contin aproximativ 60% proteine si sunt derivate ale celor opt aminoacizi esentiali. Au un efect energizant asupra ficatului si faciliteaza eliminarea toxinelor, scazand astfel nivelul de stres din organism.

 

Varza este o buna sursa de vitamine antioxidante A, C si E (care alunga stresul), beta-caroten si seleniu mineral. Migdalele sunt foarte bogate in magneziu, un element bun pentru functia suprarenala, precum si pentru metabolizarea acizilor grasi esentiali. Fructele de padure sub forma de boabe (murele), dar si capsunele si zmeura au un continut ridicat de magneziu si de vitamina C.
Semintele de susan ofera necesarul de zinc in perioadele de stres. Castravetii au un efect calmant asupra sangelui si ficatului. Sparanghelul contine multe dintre elementele regeneratoare pentru ficat, rinichi, piele, ligamente si oase. Avocado are rol in reglarea functiilor organismului si stimularea cresterii. Merita remarcata concentratia sa mare de fier si cupru, elemente utile pentru regenerarea globulelor rosii si prevenirea anemiei – una dintre cel mai des intalnite cauze ale starii de oboseala si ale incapacitatii de a face fata eficient stresului.

Usturoiul
» Detoxifiant
Usturoiul contine o substanta detoxifianta numita alicina, care ii da gustul si mirosul specific.

 

» Antibiotic
Un puternic antibiotic, alicina are proprietati antivirale si antifungice, precum si de scadere a colesterolului, a tensiunii si de crestere a bunei dispozitii.

Cele mai citite

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă