17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăGDPRAlcoolicii recuperaţi au probleme de echilibru şi după 10 ani de la...

Alcoolicii recuperaţi au probleme de echilibru şi după 10 ani de la vindecare

Mersul împleticit şi gesturile stângace sunt caracteristice persoanelor care au băut prea mult. Un nou studiu sugerează că problemele de echilibru ar putea persista şi ani de zile după ce o persoană s-a lăsat de băut.

Cercetătorii de la Neurobehavioral Research Center din Honolulu au comparat simţul echilibrului şi direcţia privirii ale unor alcoolici aflaţi în recuperare cu cele ale bolnavilor care erau “curaţi” de câţiva ani, informează LiveScience.com.

Fiecare participant a fost pus să dea un test de echilibru. Subiecţii au fost rugaţi să se mute de pe călcâie pe degete cu braţele încrucişate pe piept timp de un minut. Apoi ei au trebuit să stea pe vârfuri, intr-un picior şi să păşească în linie dreaptă. Toate testele au fost repetate şi când subiecţii aveau ochii închişi.

Din cei 200 de voluntari, oamenii care se lăsaseră de curând de băut au avut cele mai proaste rezultate. 82 din persoanele care renunţaseră la consumul de alcool în urmă cu câţiva ani au înregistrat rezultate mai proaste decât cei 52 de oameni care nu fuseseră niciodată alcoolici.

“Dependentul se vindecă în proporţie de 90% dar rămân anumite sechele” a declarat George Fein, cercetătorul şef.

Studiul a scos la iveală faptul că există un punct limita al consumului de alcool, când ravagiile făcute de acesta nu mai pot fi combătute.

“Foarte multe persoane cred că alcoolismul nu este o boala. Această viziune este greşită. De fapt, dependenţa de băutură este o boala gravă, una cronică. Mai mult, chiar dacă bolnavul se videcă de dependenţă, el poate rămâne cu sechele grave, de la tulburări de echilibru, la psihoză, in funcţie de gravitatea adicţiei şi de sensibilitatea organismului expus la consumul de alcool” susţin cercetătorii.

Citeşte mai multe pe Modista.ro.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă