17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăGDPR7 factori responsabili pentru scaderea libidoului la femei

7 factori responsabili pentru scaderea libidoului la femei

Recunoaşte. De multe ori nu ai chef de sex. Această stare este normală, cu condiţia să nu te afecteze prea des.

 Dacă absenţa dorinţei a devenit o constantă şi nu mai ştii ce să faci ca să îţi stârneşti pasiunea, investighează cu atenţie aceste 7 lucruri care ar putea fi de vină pentru scăderea libidoului.

 Anticoncepţionalele

 Problema cu anticoncepţionalele este că acelaşi lucru care te împiedică să rămâi însărcinată, îţi taie şi pofta de sex. Ovarele tale nu produc numai ovule ci şi hormoni, iar pilula scade cantitatea acestora. Mai mult, anticoncepţionalele determină organismul să secrete o substanţă numită globulină anti-testosteronică. Aceasta se lipeşte de hormonul masculin, anulându-i efectul. Testosteronul joacă un rol important în irigarea cu sânge a pereţilor vaginali şi în sporirea sensibilităţii acestora. Şi deşi crezi că efectul acestor schimbări va dispărea odată ce încetezi să iei anticoncepţionale, se pare că nu este aşa, el putandu-se face simţit şi luni de zile după oprirea tratamentului.

 Antidepresivele, anti-hisatminicele şi anti-hipertensivele

 Antidepresivele au efecte devastatoare asupra libidoului. Este vorba, în special, despre inhibitorii selectivi de serotonină. Aceştia cresc nivelul de serotonină din sânge, ceea ce duce la diminuarea chefului de sex. Unele utilizări terapeutice ale acestor antidepresive includ prevenirea ejaculării premature, deoarece reduc excitarea. Alte medicamente responsabile pentru diminuarea libidoului sunt anti-histaminicele şi anti-hipertensivele. Primele afectează capacitatea vaginului de a se lubrifia şi celelalte interferează cu semnalele nervoase.

 Menopauza

 Menopauza aduce o serie de schimbări în corpul tău. Activitatea ovariană scade, ceea ce determină reducerea cantităţii de estrogen din organism. Nici testosteronul nu este scutit de efectele menopauzei, el scăzând la aproape jumătate din cantitatea necesară pentru un libido activ. Mai mult, cantitatea mică de testosteron din sânge reduce sensibilitatea clitorisului şi face mai dificilă obţinerea orgasmului.

 Resentimentele

 Resentimentele nu au ce să caute intr-un cuplu sănătos. Un studiu recent a scos la iveală faptul că ranchiuna şi dispreţul sunt printre primele sentimente responsabile pentru declinul vieţii sexuale. Încearcă să afli cauza furiei tale şi vorbeşte cu un specialist.

 Stresul

 Când eşti stresată, corpul tău e plin de cortisol, un hormon care scade cantitatea de estrogen şi testosteron. Este firesc să nu ai chef de sex în aceste condiţii. Redu stresul dacă vrei să ai o viaţă sexuală normală.

Citeşte mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă