20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPR23 persoane decedate din cauza gripei A H1N1, in Bulgaria

23 persoane decedate din cauza gripei A H1N1, in Bulgaria

Gripa A H1N1 a provocat moartea a 23 de persoane in Bulgaria, conform unui nou bilant, insa numarul bolnavilor incepe sa scada, a anuntat vineri ministrul Sanatatii, Bojidar Nanev, preluat de AFP, monitorizata de Mediafax.

Numarul mortilor a ajuns la 23, "dintre care cel putin trei sferturi sufereau de o alta boala grava. Peste jumatate (dintre aceste persoane) s-au adresat medicilor prea tarziu", a declarat ministrul pentru cotidianul 24 Ceasa.

Numarul bolnavilor incepe sa scada, a subliniat el. In prezent, sunt spitalizati 177 de bolnavi, fata de 350, cu o saptamana in urma. Alti 511 bolnavi sunt tratati de pneumonie, dezvoltata in urma contractarii gripei, in comparatie cu 660 de astfel de cazuri, saptamana trecuta, a precizat ministrul.

Bulgaria a declarat la 6 noiembrie stare de epidemie nationala, in urma unui val de imbolnaviri si anuntului celui de al saselea deces. Scolile au fost inchise pentru o saptamana, iar spitalele si-au suspendat activitatile planificate si intalnirile prestabilite cu femeile insarcinate si copiii.

La inceputul lui noiembrie, Bulgaria le-a cerut Statelor Unite si Uniunii Europene sa ii furnizeze 200.000 de doze de medicamente. Populatia s-a plans de lipsa unor medicamente ca Tamiflu sau Relenza in farmaciile din tara, unde nu se gasesc nici masti de protectie.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă