19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăGDPRDouă mituri spulberate despre produsele vintage

Două mituri spulberate despre produsele vintage

Termenul “vintage” a început să fie folosit cu o frecvență destul de mare în diverse domenii de activitate: HoReCa, Retail, FMCG și are diverse semnificații pentru fiecare segment în parte. Totuși, cuvântul nu este perceput la fel de toată lumea. Unii cred că “vintage” se rezumă doar la vinurile vechi de cramă, unii designeri vestimentari îl confundă deseori cu conceptul de retro, iar alții îl văd ca pe un termen ce descrie lucrurile care trebuie aruncate. Ce înseamnă “vintage” cu adevărat?

Vintage NU înseamnă Second Hand

VINTAGE nu are nicio legătură cu produsele folosite și comercializate în sistem en-gros. Este o diferență enormă între un tricou cumpărat cu 10 lei, purtat de cineva din Germania la o sală de sport și o rochie făcută la comandă, în stilul anilor ’50. De asemenea, există o mare diferență între un telefon mobil cumpărat de la un magazin de amanet sau de la un furnizor neautorizat și un site care îți oferă modele vintage de telefoane clasice cu butoane, pentru persoanele care nu vor să folosească modele touchscreen. 

Și diferențele nu se opresc aici. Proprietarii de magazine second hand (SH) primesc marfă în baloturi imense, iar primul contact cu produsele are loc înainte de a le atinge cumpărătorul. Chiar dacă sunt SH și au fost curățate și dezinfectate, înainte de a fi expuse în magazin, sunt sortate și atinse de către personal. În schimb, modelele vintage vin cu garanție, carcasă, produsele fiind sigilate. De exemplu, în cazul unui telefon vintage, design-ul telefonului este depășit din punct de vedere moral, dar este foarte bun din punct de vedere calitativ. 

Pe scurt, vânzătorii de produse vintage nu cumpără la kilogram, indiferent că vorbim de telefoane, aparatură radio sau haine. Ei selectează personal articolele pe care le vând, prin intermediul unor retaileri specializați sau cu ajutorul unor site-uri de profil.

Lucurile vintage NU sunt lucruri demodate

Datorită avântului tehnologic, în câțiva ani, chiar și televizoare ieftine cu display LCD sau plasmă vor fi considerate vintage, doar pentru că nu sunt modele smart. 

Pe scurt, vintage nu înseamnă neapărat ceva vechi și scos din uz, ci, mai degrabă, un obiect peste care timpul și-a pus amprenta, chiar dacă au apărut și vor mai apărea alte produse.

Corect spus, vintage înseamnă, stil, clasă, eleganță sau un plus de valoare, pentru cei ce vor să adopte acest stil care încă face diferența.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă