Sprijinul financiar nerambursabil este cuprins între 40% și 70% din totalul cheltuielilor eligibile.

Trei luni pentru accesarea de fonduri europene destinate abatoarelor de capacitate mică

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică a fost prelungită de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale până la 31 martie 2021.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2020 - 11:50

12,93 milioane euro sunt fondurile europene nerambursabile puse la dispoziție prin AFIR pentru investiţii în unităţi de sacrificare de capacitate mică destinate porcinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor.

„Solicitările de finanţare se depun exclusiv online pe site-ul agenţiei până la data limită (31 martie 2021, ora 16.00) sau până când, prin totalul cererilor depuse, se atinge plafonul maxim de 150% din valoarea alocării. De asemenea, fondurile disponibile pentru depunere în acest moment sunt de 18,79 milioane de euro. Fondurile nerambursabile acordate prin submăsura 4.2, componenta investiţii de capacitate mică din zona montană, pot ajunge până la maximum 300.000 euro/ proiect.”, a anunțat marți AFIR.

Finanțarea nerambursabilă acordată prin PNDR este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de capacitate mică în zona montană, realizat de către IMM-uri.

În cazul grupurilor de producători, cooperative ori societății cooperative, intensitatea sprijinului nerambursabil poate ajunge până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile. În celelalte situații, finanțarea nu poate depăși 40%.

„Capacitatea maximă de sacrificare a unui abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgenţă, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/ zi şi încadrarea în 200 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine şi de 40 de capete/ lună pentru bovine. În cazul în care se realizează o investiţie pentru un centru de sacrificare acesta trebuie să funcţioneze pentru cel mult 2,5 UVM/ zi şi să se încadreze în 100 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine şi în 20 de capete/ lună pentru bovine.”, precizează AFIR.

Comentarii