Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încep înscrierile pentru concursul anual de traducere susținut de Comisia Europeană

Școlile din toate statele membre ale Uniunii Europene se pot înscrie online începând de miercuri la concursul care anul acesta va avea tema „Cum să ținem piept vremurilor dificile-împreună suntem mai puternici”.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2020 - 09:47

Comisia Europeană a lansat miercuri, la prânz, sesiunea de înscriere la concursul anual al elevilor din învățământul secundar din Europa, Juvenes Translatores.

Participanții vor putea alege să traducă între oricare două dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE (552 de combinații posibile). La ediția de anul trecut a concursului, elevii au utilizat în total 150 de combinații diferite.

Înscrierea pentru școli - prima parte a procesului care cuprinde două etape - este deschisă până la 20 octombrie 2020 la prânz. Profesorii pot face înscrierea în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Comisia Europeană va invita apoi un număr total de 705 școli la următoarea etapă. Numărul școlilor participante din fiecare țară va fi egal cu numărul de locuri deținut de țara respectivă în Parlamentul European, selecția școlilor fiind efectuată în mod aleatoriu cu ajutorul calculatorului.

Școlile alese trebuie să desemneze apoi între 2 și 5 elevi care să participe la concurs. Elevii pot fi de orice naționalitate, însă trebuie să fie născuți în anul 2003. Concursul se va desfășura online, la 26 noiembrie 2020, în toate școlile participante. Câștigătorii - câte unul din fiecare țară - vor fi anunțați până la începutul lunii februarie 2021.

În cazul în care condițiile o vor permite, ei își vor primi premiile în primăvara anului 2021 în cadrul unei ceremonii desfășurate la Bruxelles, unde vor avea totodată ocazia de a se întâlni cu traducători profesioniști de la Comisia Europeană și de a afla mai multe despre activitatea în domeniul limbilor străine.

Comentarii