23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomie216 milioane euro fonduri europene pentru sistemul de transport energie termică din...

216 milioane euro fonduri europene pentru sistemul de transport energie termică din Capitală

Proiectul care stă la baza investiției este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și prevede înlocuirea a 211,94 km conducte (echivalentul a 105,97 km sistem de transport), astfel încât să fie remediată problema actuală a pierderii a aprox. 28% din volumul de căldură (de la sursă la consumator) cu ajutorul unui nou sistem de detectare a scurgerilor.

Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor arse. Se asigură, totodată, și reducerea  emisiilor de gaze cu efect de seră.

Am clarificat cu Comisia Europeană ultimele detalii legate de impactul asupra mediului. Mulțumesc colegilor de la POIM care au muncit pentru acest proiect. Primăria București trebuie să se apuce de treabă rapid pentru a finaliza proiectul în 2023, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira: Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor şi obiectivele Green Deal și care țin de schimbările climatice.

Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai extinse din lume, furnizând căldură și apă caldă pentru peste 1,2 milioane persoane.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă