9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăFamilieUDMR anunță măsuri pentru creșterea natalității

UDMR anunță măsuri pentru creșterea natalității

UDMR anunță măsuri pentru creșterea natalității, care urmează a fi incluse în programul de guvernare. Aceste măsuri au fost anunțate de președintele UDMR, Kelemen Hunor, după negocierile cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

„Situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a anunțat Kelemen Hunor într-un mesaj postat pe internet.

Mesajul a fost postat după negocierile dintre UDMR și premierul Ciucă, purtate sâmbătă, 23 octombrie 2021. Din viitorul guvern vor face parte doar miniștri propuși de PNL și UDMR. Florin Cîțu, care acum este premier interimar, a precizat că nu va face parte din cabinetul Ciucă. În Parlament, guvernul Ciucă ar urma să fie susținut de PSD.

În cadrul negocierilor de sâmbătă s-au introdus în programul de guvernare măsurile lansate de UDMR pentru încurajarea natalităţii.

UDMR anunță măsuri pentru creșterea natalității

Una dintre ele este aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii.

Va fi elaborat un program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii. Va exista un program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii. Bunicii sau fraţii majori şomeri vor putea beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă. Vor fi extinse programele tip after – school. De asemenea, administraţiile locale vor fi încurajate să susțină familiile, oferindu-le reduceri sau scutiri de taxe şi impozite.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă