28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeFamilie4 beneficii pe care laptele praf le oferă atât bebelușului, cât și...

4 beneficii pe care laptele praf le oferă atât bebelușului, cât și mămicii

Cu toate că laptele praf nu este o invenție recentă, este folosit în continuare pentru beneficiile pe care le oferă pentru sănătatea organismului bebelușului. Deși corpul mamei reușește să producă lapte în mod natural pentru a-și hrăni copilul, există unele cazuri, care devin din ce în ce mai răspândite, în care laptele de sân nu reușește să îl sature suficient pe micuț.

Astfel, multe mămici aleg să îl completeze cu laptele praf. Principalele beneficii pe care o formulă de lapte praf le oferă organismului bebelusului sunt evidențiate în cele ce urmează.

1. Mămicile nu mai sunt restricționate din niciun punct de vedere

Pentru ca laptele de sân să fie sănătos și adecvat pentru nevoile organismului bebelusului este necesar ca mămica să urmeze un anumit regim alimentar. Din fericire, odată ce laptele matern a fost înlocuit cu formula de lapte, mămica nu mai trebuie să țină cont de restricțiile de alimente și băutură.

2. Substanțele nutritive

Laptele praf conține o mulțime de proprietăți nutritive care îl ajuta pe micuț să se dezvolte în parametri optimi, dar și să aibă un sistem imunitar puternic. Există chiar și formule de lapte care conțin vitamine și nutrienți, cum ar fi fierul sau probioticele, adecvate pentru prevenirea anemiei, dar și pentru tratarea diareei.

Citeste si: Lapte praf Hipp pentru sănătatea copilului tau

3. Interacțiunea cu oamenii din jur

Momentul în care bebelușul începe să foloseasca biberonul, se desprinde puțin de mama lui și începe să cunoască mai mult din mediul în care se dezvoltă, făcând cunoștință, bineînțeles, și cu oamenii din jur. Astfel, i se dezvoltă latura afectivă, iar mămica se va putea bucura de câteva momente doar pentru ea în timp ce poate să fie hrănit chiar de tătic.

4. Posibilitatea de controlare a cantității folosite

Este dificil să se aproximeze cantitatea de lapte de sân cu care nou-născutul este hrănit. Din fericire, lucrurile stau altfel în privința laptelui praf, a cărei cantitate poate să fie pregătită de dinainte.

Cu alte cuvinte, laptele praf este de un real ajutor pentru fiecare mămica, fiind o metodă eficientă și sănătoasă cu care bebelușul poate să fie hrănit, mai ales în primele luni de viață.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu promite un mare proiect

Premierul Marcel Ciolacu este cunoscut ca un microbist și încearcă să implice Guvernul în revitalizarea fotbalului românesc. Prezent la Timișoara, Ciolacu s-a întâlnit...

Deficit de 2,65% din PIB la 8 luni, pentru România, care încearcă să-l diminueze majorând agresiv taxele într-o perioadă economică delicată

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98...

Probleme comune în îngrijirea bambusului și cum să le rezolvi

În lumea plantelor de interior, bambusul se remarcă prin eleganța sa distinctă și prin capacitatea sa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies