23.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeFamilieLa ce să te uiți când alegi un azil de bătrâni?

La ce să te uiți când alegi un azil de bătrâni?

Pentru foarte mulți dintre noi ideea unui azil de bătrâni ne face să ne simțim inconfortabil pentru că nu știu de fapt care sunt beneficiile pe care o astfel de alegere o poate aduce în viața seniorilor noștri.

Fie că este vorba despre părinți, bunici sau alte persoane dragi, cu siguranță, atunci când tu nu mai ai timp suficient pentru a le oferi ceea ce au nevoie, ideea de a-l duce pe cel drag la un azil de batrani Timisoara, va fi cea mai bună soluție pentru el și pentru tine.

            Îți oferă ție siguranță

            De cele mai multe ori ne putem simți frustrați și nervoși pe noi înșine, pentru că nu reușim să ne organizăm timpul în așa fel încât să le acordăm timp și seniorilor din viața noastră. Iar asta poate pune multă presiune pe noi, pe familia noastră și pe activitatea noastră.

            Ai grijă de nevoile lor

            Suntem conștienți de faptul că nevoile lor se schimbă dar și de faptul că anumite nevoi, pur și si simplu nu mai pot fi îndeplinite de ei înșiși sau de noi.

De aceea, un azil de bătrâni, este alegerea potrivită pentru că acolo i se vor asigura toate nevoile de bază, cele medicale dar și cele de socializare.  Iar tu, vei avea sentimentul că cel drag ție este în siguranță, permanent.

            La ce să te uiți atunci când alegi azilul potrivit?

            Pentru a fi sigur că seniorul drag ție ajunge în cel mai bun loc, este important să te uiți la anumite aspecte care îi vor fi oferite prin intermediul acelui azil.

            Nevoia de îngrijire

            Fiecare om este diferit și are nevoi diferite. Cu toate că nevoile de bază, sunt aceleași pentru toți, chiar și în timpul vieții avem nevoi diferite față de ceilalți. Cu atât mai mult, acest lucru se întâmplă în cazul seniorilor, unde ei pot suferi de anumite afecțiuni, sau au nevoie de condiții speciale.

            Pe lângă nevoile de bază precum hrană și îngrijire personală (precum schimbarea scutecului, îmbăiatul sau tunsul), un azil trebuie să îi acopere rezidentului nevoile individuale. Să presupunem că își dorește să comunice zilnic cu cei dragi sau vrea să participe la anumite activități, pentru că nu are probleme grave de sănătate, dar nu vrea să locuiască singur.

            De asemenea, confortul ar trebui să fie ca cel de acasă, pentru ca starea lui să rămână în condiții bune.

            Serviciile medicale

            Seniorii au nevoie de servicii medicale, fie că vorbim despre monitorizarea stării de sănătate sau de anumite tratamente.

Serviciile medicale trebuie să fie oferite de către un personal calificat și să fie cât mai diversificate, de la asistență non stop, la consultații zilnice, administrarea tratamentului sau chiar însoțirea rezidentului în caz de urgențe medicale.

Dietă personalizată

            Extrem de multe persoane în vârstă au nevoie de meniuri speciale, din cauza anumitor afecțiuni. Un azil de bătrâni care oferă un astfel de serviciu este alegerea ideală pe care o poți face, pentru ca cel drag să fie în siguranță, hrănit corespunzător, cu energie și în stare psihică bună.

            Activități și socializare

            Singurătatea poate fi un motiv perfect pentru ca cel drag al tău să ajungă la un azil unde i se oferă activități creative sau socializare. Sigurătatea este motivul primordial pentru care oamenii în vârstă ajung în depresie și alte boli mintale. Iar, în cadrul unui azil în care i se oferă activități care îi mențin creierul activ dar și socializare, rezidentul va rămâne în echilibru și într-o stare de bine, chiar și atunci când tu nu îi poți fi alături.

Cele mai citite

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...

Rafila se laudă că luptă cu fenomenul CORUPȚIE

„Am schimbat foarte mult din punct de vedere a părții legate de proiectele și investițiile din sistemul de sănătate, avem cele mai ambițioase...

Acordarea ajutoarelor pentru pensionari

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a acestei luni. Potrivit Ministerului Muncii, 500 lei vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies