10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieVeste bună de la OPEC. Ce se întâmplă cu prețul petrolului

Veste bună de la OPEC. Ce se întâmplă cu prețul petrolului

Acest lucru a stârnit temerile cu privire la generarea unui surplus pe măsură ce cazurile de Covid-19 continuă să crească în tot mai multe ţări, transmite Reuters.

Preţul unui baril de petrol Brent a înregistrat un declin de 2,01 dolari, sau 2,7%, la 71,58 dolari. În medie, preţul referinței din Statele Unite a scăzut cu 2,06 dolari, sau 2,8%, la 69,5 dolari pe baril.

Liderii OPEC+ au decis duminică să mărească stocurile de petrol începând cu luna august pentru a scădea astfel media preţurilor, care au atins luna aceasta cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, într-o perioadă în care economia globală încearcă să treacă peste efectele provocate de pandemie.

Anul trecut, OPEC+ a redus producţia cu 10 milioane de barili pe zi (bpd) din cauza prăbuşirii nivelului de cerere din timpul perioadelor de carantină, contractele futures cu expunere pe petrol din Statele Unite intrând la un moment dat în teritorii negative.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă