Sonde de petrol, imagine simbol, FOTO: Facebook

Veste bună de la OPEC. Ce se întâmplă cu prețul petrolului

Preţul petrolului a scăzut brusc luni, 19 iulie după ce OPEC a depăşit un set intern de obstacole şi a ajuns la un acord de majorare a producţiei.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

19.07.2021 - 20:56

Acest lucru a stârnit temerile cu privire la generarea unui surplus pe măsură ce cazurile de Covid-19 continuă să crească în tot mai multe ţări, transmite Reuters.

Preţul unui baril de petrol Brent a înregistrat un declin de 2,01 dolari, sau 2,7%, la 71,58 dolari. În medie, preţul referinței din Statele Unite a scăzut cu 2,06 dolari, sau 2,8%, la 69,5 dolari pe baril.

Liderii OPEC+ au decis duminică să mărească stocurile de petrol începând cu luna august pentru a scădea astfel media preţurilor, care au atins luna aceasta cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, într-o perioadă în care economia globală încearcă să treacă peste efectele provocate de pandemie.

Anul trecut, OPEC+ a redus producţia cu 10 milioane de barili pe zi (bpd) din cauza prăbuşirii nivelului de cerere din timpul perioadelor de carantină, contractele futures cu expunere pe petrol din Statele Unite intrând la un moment dat în teritorii negative.

Comentarii