Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Gazeta de Năvodari

Un sistem de securitate de un milion de euro va stopa furturile de lemne din pădurile României

O companie privată a investit un milion de euro pentru securitatea lanțului său de aprovizionare cu lemne provenite din pădurile României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2018 - 16:59

Elementul esenţial al acestui sistem de securitate este denumit Timflow şi reprezintă un sistem unic de urmărire prin GPS, care monitorizează traseele camioanelor cu bușteni de la punctul de încărcare până la poarta fabricilor.

Aceste măsuri sunt chiar mai stricte decât cerințele legale și reglementările în vigoare din România, susţin reprezentanţii companiei Holzindustrie Schweighofer, care a implementat acest sistem.

Începând cu 1 aprilie 2017, Holzindustrie Schweighofer monitorizează prin GPS toate camioanele care livrează bușteni la fabricile companiei. În acest scop, 800 de camioane de la 500 de firme de transport au fost echipate cu sistemul Timflow.

În primele 11 luni de la implementare, 280 de utilizatori înregistrați pe portalul Timflow au accesat datele transporturilor de 5.200 de ori.

Holzindustrie Schweighofer menține o politică de toleranță zero în ceea ce privește livrările de buștean din surse incerte și reacționează prompt în astfel de cazuri. În conformitate cu acest principiu, compania a delistat până în prezent în jur de 100 de furnizori, fie temporar, fie permanent, din motive de nerespectare a politicii de achiziție a Holzindustrie Schweighofer.

În paralel, compania austriacă s-a angajat în susținerea proiectului de reîmpădurire a terenurilor forestiere cu dificultăți de regenerare denumit "Pădurea de Mâine". Acesta este un proiect multianual dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri (AAP) și Universitatea ,,Ștefan cel Mare" Suceava, cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer. Scopul proiectului este să planteze 1 milion de puieți până în 2024.

Proiectul  a atras până acum 300 de voluntari. La prima plantare din Poieni-Solca de pe 11 noiembrie 2017 au fost plantați 21.000 de puieți pe 4,7 ha. Șase noi acțiuni de plantare sunt programate pentru această primăvară, unde urmează să fie plantați aproximativ 142.600 de puieți pe 34,9 hectare.

Comentarii

loading...