18.4 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăEconomieUn român a luat 76 de credite online folosind date false

Un român a luat 76 de credite online folosind date false

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, a ajuns în atenţia poliţiei din Sibiu, după ce a luat 76 de credite online folosind date false, informează Antena3.

„Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie – martie 2021, aflat în posesia fotografiilor electronice ale cărților de identitate ale unor persoane fizice și folosindu-se fără drept de datele de stare civilă ale acestora, ar fi introdus pe o platforma informatică de creditare online date informatice nereale cu privire la identitatea sa, statutul profesional, intenția și posibilitățile efective de rambursare și ar fi încărcat în format electronic extrase bancare falsificate, presupus a fi fost eliberate de o unitatea bancară pe numele solicitanților.

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

În acest context, polițiștii sibieni au făcut, alături de polițiștii din Argeș, o percheziție domiciliară pe raza județului Argeș, în comuna Mărăcineni și au reținut un bărbat în vârstă de 35 de ani.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă