Tarom, ajutor guvernamental de salvare de 195 de milioane de lei

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a aprobat un Memorandum privind acordarea unui ajutor de salvare, în valoare de 195 de milioane de lei, pentru TAROM, în lipsa căruia compania ar fi în imposibilitatea finanţării activităţii curente.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.01.2020 - 20:51

Dancă a anunţat, după şedinţa de Guvern, că s-a aprobat un Memorandum pentru un ajutor de salvare pentru Tarom. Proiectul a  fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, de către ministrul Economiei.

”Este vorba de un împrumut din Trezorerie, de 195 de milioane de lei, în absenţa căruia, practic, Tarom, începând din luna martie, ar fi în imposibilitatea finanţării activităţii curente”, a spus Dancă.

Potrivit acestuia, acesta este primul pas  - un ajutor de salvare  - care se poate transforma într-un ajutor de restructurare, după notificarea Comisiei Europene şi primirea aprobării în acest sens.

”Prin urmare, după aprobarea ajutorului de salvare, compania trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a mai spus Dancă, citat de News.ro.

Comentarii