2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeEconomieSurprize pentru mii de români: Salariile au fost mărite de la 1...

Surprize pentru mii de români: Salariile au fost mărite de la 1 aprilie

Acesta le aduce angajaților companiei mai multe beneficii, precum indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel încât transferul contribuţiilor de la angajator la angajat să nu afecteze veniturile nete realizate lunar, majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual şi continuarea procesului de armonizare şi majorare a salariilor pentru toţi angajaţii companiei, fiind alocată suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii, în două etape.

Norocoșii sunt cei peste 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO).

„Majorarea drepturilor de natură salarială şi a altor facilităţi acordate angajaţilor în acest an este o continuare a acţiunilor demarate în anul anterior, după o perioadă de câţiva ani de reduceri salariale masive. Astfel, în luna martie 2017 a fost încheiat un act adiţional de prelungire a vechiului Contract Colectiv de Munca, prin care bonusurile salariale pentru evenimente au fost majorate cu peste 800 de lei anual/salariat, valoarea tichetelor de masa a fost majorată cu 1.440 lei anual/salariat, munca suplimentară a fost plătită pentru prima data de la înfiinţarea companiei, fiind alocate fonduri în valoare de aproximativ 25.000.000 lei, iar la salariile angajaţilor cu venituri reduse (peste 25% din numărul total de personal) au fost majorate”, anunță compania.

Documentul a intrat în vigoare de la 1 aprilie.

Prevederile noului Contract Colectiv de Muncă al CE Oltenia sunt aplicabile pe o perioadă de doi ani. Toate beneficiile suplimentare acordate angajaților reprezintă pentru Complexul Energetic Oltenia un efort financiar de circa 80.000.000 lei anual.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă